V petek na turnir v Murski Soboti

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo prihodnjo soboto v Novem mestu igrali svojo prvo tekmo v letošnjem državnem prvenstvu. Njihov nasprotnik bo Krka, ki se je po letu dni spet vrnila med najboljše slovenske klube, svojo generalko pa bodo imeli konec tedna v Murski Soboti. V prvi tekmi memorialnega turnirja Gorazda Giderja se bodo v petek pomerili z Merkur Mariborom, dan pozneje pa z domačo Panvito Pomgrad ali ravenskim Fužinar Sij Metalom.

  Kamničani so konec prejšnjega tedna že igrali z Mariborčani. Že pred tednom dni so z varovanci Sebastijana Škorca imeli skupni trening v Mariboru, v soboto pa so imeli še uradno pripravljalno tekmo. S 3:1 so zmagali kamniški odbojkarji, ki so še vedno brez obeh reprezentantov, Nika Mujanovića in Uroša Planinšiča, ki sta na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Tokiu, prav tako je manjkal Tomislav Mitrašinović, medtem ko so bili Mariborčani brez Roka Bračka, ki je tudi na Japonskem, in Žiga Donika.

  »Tudi brez njiju so Mariborčani zelo kakovostni. Imajo mlado, nadarjeno ekipo, ki zelo dobro in veliko trenira. V prvem nizu so nas ‘poservirali’, nato pa smo bili boljši mi in prišli do zmage. Ker se je Mitrašinović poškodoval, je na mestu korektorja igral Brunet Lazaro, na sprejemu pa sta bila tako Okroglič in Bošnjak. Lahko rečem, da smo prikazali dobro igro, kar je dobra napoved. Še vedno veliko treniramo, ravno včeraj smo dopoldne dobri dve uri trenirali v Ljubljani, nato še zvečer v Kamniku, danes pa nas čaka spet nekaj podobnega. Še vedno veliko pozornosti namenjamo uigravanju ekipe, saj se nam je Bakonji pridružil šele pred dobrimi desetimi dnevi, kot rečeno pa smo še vedno brez Planinšiča in Mujanovića,« je delovno vnemo svojih varovancev na kratko opisal Mladen Kašić, ki bo v novi sezoni vodil kamniško zasedbo.

  Izkušeni hrvaški strokovnjak, ki je predlani vodil tudi ACH Volley in z njim v celotni sezoni izgubil le eno tekmo, je zadovoljen tudi s tem, kako so se v ekipo vklopili vsi novinci. Ob Bakonjiju in Lazaru so to še blokerja Uroš Nikolić in Jurij Oman, sprejemalec Črtomir Bošnjak in libero Matevž Karadža Pevc.

  »V začetku je bilo za vse nekoliko težko, saj nekateri od njih niso bili navajeni tako veliko trenirati. Zdaj so se na to počasi že navadili. Ulovili smo delovni ritem in disciplino, ki je zadovoljujoča, ni še idealna, je pa zadovoljujoča, kajti ko smo začeli, z disciplino nisem bil najbolj zadovoljen. Zdaj smo se to naučili in je iz dneva v dan boljše. Seveda je škoda, da nismo v polni zasedbi, toda na voljo imamo dovolj igralcev, da delo poteka nemoteno.«

  Prav odsotnost obeh slovenskih reprezentantov, ki bosta zagotovo izpustila uvodno tekmo v Novem mestu, nato pa je vprašanje, kdaj bosta pripravljena za igro, nekoliko ovirajo priprave na novo sezono.

  »Težava je, ker oba ne igrata prav veliko, vemo pa, da se na takšnih turnirjih veliko ne trenira. Toda Calcit Volley ima v tej sezoni na voljo 14 igralcev, tako da imamo na vseh mestih po dva kakovostna igralca, tako da trening ne trpi,« je prepričan Kašić, ki ga z njegovimi varovanci v petek čaka nov obračun z Mariborčani, nato pa v soboto še en, odvisno od razpleta njihove tekme in tekme med Sobočani in Ravenčani.

  »To bo pravzaprav generalka za novo sezono, za zdaj je vse pozitivno in upam, da bomo v prvenstvo vstopili dobro pripravljeni. Že prihodnjo soboto bomo morali v Novem mestu igrati brez podcenjevanja, prav tako teden dni pozneje s Kranjčani. Dobro je tudi, da bomo v prvem delu sezone tako z Merkurjem kot z ACH Volleyjem igrali doma, tako da imamo dovolj časa, da se maksimalno pripravimo na novo sezono,« je še dejal Kašić, ki s svojimi varovanci v pomanjkanju dvoran v Kamniku dvakrat v dopoldanskem času trenira v Ljubljani, dvakrat pa tudi v Kranju.