V Nyiregyhazi do drugega mesta

  Slovenske državne prvakinje, odbojkarice Calcit Volleyja, so v okrnjeni zasedbi konec minulega tedna nastopile na turnirju v Nyiregyhazi na Madžarskem in osvojile drugo mesto. Pred njimi je bila le češka ekipa Prostejov, za njimi pa UTE Budimpešta in domačinke.

  Čeprav so Kamničanke še vedno brez treh reprezentantk, Maše Pucelj, Sare Najdič in Katje Banko, ki so v nedeljo z zmago končale kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Parizu, je za njimi že prvi pripravljalni turnir. V prvi tekmi so v petek s 3:0 (16, 23, 14) premagale UTE Budimpešto, v drugi polfinalni tekmi pa je bil Prostejov s 3:0 (18, 21, 19) boljši od domačega Fatuma. Dan pozneje sta bili na sporedu tekmi za tretje mesto in finalni obračun. Po zmagi s 3:2 (12, -23, 22, -15, 10) so tretje mesto osvojile odbojkarice iz Budimpešte, v velikem finalu pa so v napetem obračunu slavile Čehinje, ki so Kamničanke premagale s 3:2 (21, -20, 21, -16, 14).

  »Eno tekmo smo z domačinkami igrali že v četrtek, ob prihodu, vendar je šlo resnično le za trening tekmo. Izidi niso bili pomembni, bolj pomembno je bilo, da smo videli, kaj si od nekaterih igralk lahko obetamo v tem trenutku. Vemo, da še nismo v polni zasedbi, toda po drugi strani je dobro, da smo videli, kaj smo do zdaj naredili z igralkami, ki so z nami od začetka priprav, in kje so igralke, ki so se nam pridružile nekoliko pozneje. Določen pokazatelj je turnir bil, vseeno pa kakšnih odgovorov še nismo dobili, saj se mora ekipa kompletirati. Dobil pa sem določene smernice za delo naprej, in čemu bomo morali pri nekaterih igralkah dati več poudarka, da bodo prišle na višjo raven,« je turnir na Madžarskem ocenil Bruno Najdič, ki bo v letošnji sezoni vodil kamniške odbojkarice.

  V Nyiregyhazi so od članic prve ekipe igrale: Ula Gorjup, Sara Hutinski, Lara Rituper, Neja Čižman, Anđelka Radišković, Naja Boisa in Asja Šen, ki so se jim pridružile še Tina Topič, Kaja Gimpelj, Adriana Vukojević, Atena Gojak in Zala Špoljarič.

  Že konec tega tedna pa kamniško ekipo čaka še težja preizkušnja. Tokrat v Budimpešti, kjer bodo v petek igralke proti bolgarski ekipi Maritza (19.30), v soboto jih čaka dvoboj z Dinamom iz Bukarešte (18.00) in zadnji dan turnirja, v nedeljo, še z domačo ekipo Szbra (15.00).

  »Ta turnir bo še bolj naporen in tudi ekipe bodo bolj kakovostne ekipe. Res je, da se nam bodo ta teden pridružile še preostale tri reprezentantke, toda glede na to, da je za njimi naporen reprezentančni ciklus, nanje kaj veliko še nekaj časa ne bomo mogli računati. Ker nas čakajo tri tekme, bomo morali pametno razporediti minutažo. Paziti bomo morali tudi na Radiškovićevo, pa tudi Boiso, ki sta tudi bili dolgo v reprezentančnem pogonu. Od mlajših igralk bodo nekatere tokrat ostale doma, vendar se bomo o tem odločali v sredo ali četrtek,« pa je Najdič dejal o naslednji preizkušnji svojih varovank.