Kadeti prvo ligo začeli s porazoma, kadetinje drugo z zmagama

  Kadeti Calcit Volleyja, ki igrajo v prvi slovenski ligi, so na prvem turnirju v dvorani OŠ Ketteja in Murna v Ljubljani, izgubili obe tekmi, z 2:1 (-18, 14, 13) so bile boljše od njih Črnuče ACH I, prav tako z 2:1 (-18, 23, 10) pa tudi novomeška Krka. Več uspeha so na prvem turnirju druge lige – zahodna skupina A imele kamniške kadetinje, ki so v dvorani OŠ Toma Brejca z 2:0 (12, 23) premagale Lubnik, nato pa z 2:0 (15, 22) še Triglav Kranj.

  Varovanci Kristjana Krta so dobro začeli državno prvenstvo v prvi ligi, saj so z zelo dobro igro Črnučanom v uvodnem nizu prepustili le 18 točk. Žal pa nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno, v drugem nizu so prevladovali domači odbojkarji, ki so bili boljši tudi v napetem tie-breaku. Podoben razplet je bil tudi na tekmi z Novomeščani, ko so prav tako po odlični igri v prvem nizu v nadaljevanju tekme popustili. Blizu uspeha so sicer bili v drugem nizu, ki so ga izgubili na razliko, v tie-breaku pa je bila Krka ves čas boljši nasprotnik.

  »Žal mi je, da s prvega turnirja v Ljubljani ne prinašamo nobene točke. Fantje so vsaj v prvih nizih obeh tekem pokazali zelo všečno igro z dobrim serviranjem in organizirano igro v bloku in obrambi. Na žalost smo potem v obeh tekmah v drugem nizu dopustili, da se je nasprotnik pobral in prišel do svoje igre. Razumljivo je bilo na koncu prisotno razočaranje, saj smo v obeh tekmah imeli svoje priložnosti, vendar verjamem, da je bila to dobra šola za naprej. V prihodnosti bo treba pokazati, da smo sposobni odigrati tudi dva dobra niza hkrati,« je po turnirju v Ljubljani dejal Kristjan Krt, trener kadetov Calcit Volleyja, ki bodo 12. decembra, v dvorani OŠ Stranje gostitelji drugega turnirja.

  Za kadete Calcit Volley so igrali: Enej Sladič, Jakob Drolc, Jaka Albič, Jaša Skvarča, Gašper Babnik, Tilen Novak, Maj Koncilija, Marcel Kotnik, Nal Česen, Nik Špoljarič, Nejc Okorn.

  Spodbuden začetek kadetinj

  Nesrečen poraz v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo so očitno kamniške kadetinje hitro pozabile. V domači dvoran na OŠ Toma Brejca so obe tekmi prepričljivo dobile, priložnost za igro pa so dobile tudi mlajše igralke.

  »Veseli me, da so dekleta dobro začele tekmovanje v drugi ligi. Z zmago proti ekipi Lubnik iz Škofje Loke smo predvsem sebi dokazale, da znamo zelo dobro odigrati, če hočemo. Naredile smo tudi manj napak in to se je zelo poznalo. Tudi proti Kranjčankam, ki smo jih letos že trikrat premagale v kvalifikacijah, naša zmaga ni bila vprašljiva,« je bila po prvem turnirju zadovoljna Katarina Vraber, trenerka kamniških kadetinj, ki bodo svoj naslednji turnir imele 12. decembra na Jesenicah.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Neža Zarja Kovač, Zoja Potočnik, Mia Marija Vravnik, Zala Ivanović Loparec, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Vita Vavpetič, Tanja Gajić, Kristina Stupar, Brina Vita Mauhar, Petra Žavbi, Nika Kordič Zamljen, Sara Kočan, Špela Butalič in Neža Skvarča.