Calcitove deklice na dobri poti v A ligo v mali odbojki

    V soboto je bil na sporedu drugi kvalifikacijski turnir za uvrstitev v A ligo – zahod v mali odbojki za deklice. Za Calcit Volley se je končal s polovičnim uspehom, vendar so mlade Kamničanke na prvem obakrat zmagale, tako da so na dobri poti, da se uvrstijo med najboljše ekipe v mali odbojki.

    Že sredi oktobra so kamniške deklice na turnirju v dvorani OŠ Karel Destovnik Kajuh v Ljubljani uspešno začele kvalifikacije v skupini D. V prvi tekmi so z 2:0 (7, 12) premagale Triglav Kranj, v drugi pa so bile, prav tako z 2:0 (10, 7), boljše še od domačink turnirja, Ljubljane Volley I.

    Tudi drugi turnir, minulo soboto, je potekal v Ljubljani, le da v dvorani OŠ Maksa Pečarja. Žal so tokrat kamniške odbojkarice igrale brez Valerie Ruiz Campos, kar se je na koncu pokazalo za odločilno razliko. V prvi tekmi, ki so jo začele nekoliko zaspano, so proti Vitalu Ljubljani izgubile z 0:2 (14, 24). Popolnoma drugačno igro so prikazale proti Ljubljani Volley I, ki so jo še drugič premagale z 2:0 (22, 20), tako da so pred zadnjim kvalifikacijskim turnirjem, ki bo 11. decembra, na drugem mestu v svoji skupini, za napredovanje pa potrebujejo le še zmago.

    »Bolj sem zadovoljen z igro, ki so jo igralke prikazale na prvem turnirju, na drugem pa se nam je poznalo, da smo bili brez Valerie Ruiz Campos. Predvsem v prvi tekmi, v kateri smo sicer na začetku uvodnega niza še vodili, nato pa se ni več izšlo. Veliko bolje smo igrali v drugem nizu, ki je bil ves čas izenačen, žal pa so bile v končnici nekoliko bolj zbrane Vitalovke. Toda na drugi tekmi je bilo že vse drugače, dekleta so igrale, kot znajo, dobro so igrale v bloku, naredile so tudi manj lastnih napak, kar nam je prineslo pomembno zmago v boju za uvrstitev v A ligo. Verjamem, da jo bomo v dvorani OŠ Toma Brejca tudi potrdili,« je po turnirju v Ljubljani dejal Danijel Habjan, trener kamniških deklic v mali odbojki.

    Za deklice Calcit Volleyja so igrale: Neja Železnik, Lea Vidmar, Manca Sitar, Ronja Česen, Jona Golob, Kim KokošarŽana Šon, Eva Albič in Ajda Hribar.