Kadeti in kadetinje tokrat polovični

    V nedeljo so bili na sporedu turnirji v kadetskih ligah. Kadeti Calcit Volleyja so v modri skupini 1. lige premagali Hoče z 2:0 (17, 9), praznih rok pa so ostali proti Fužinar SijMetalu, ki je zmagal z 2:0 (14, 18). Z zmago in porazom so v 2. ligi – zahod B peti turnir končale tudi kadetinje Calcit Volleyja, ki so po zmagi nad Vital Ljubljano II v drugi tekmi izgubile proti Luki Koper z 0:2 (-20, -17).

    Kamniški kadeti, ki jih vodi Klemen Hribar, so si že pred petim turnirjem zagotovili nastop v polfinalu, kamor so se uvrstile po štiri najboljše ekipe iz modre in zelene skupine. V prvi tekmi so si po zmagi nad Hočani tudi že zagotovili drugo mesto, višje od tega pa ne bi mogli niti, če bi pred tem premagali Ravenčane, ki do zdaj še niso izgubili niza. Za Kamničane je bil to zadnji turnir rednega dela DP.

    »Za nas je bil to zadnji turnir rednega dela, ker smo zadnji krog prosti. Dosegli smo prvi cilj, ki je bil uvrstitev v polfinale, zdaj pa imamo dva meseca časa, da se dobro pripravimo na polfinalni turnir, na katerem bomo iskali svojo priložnost za uvrstitev v finale. Do takrat je torej veliko časa, ki ga bomo izkoristili za trening. Čestitke fantom za do zdaj prikazano, ampak se samo s tem ne smemo zadovoljiti,« je po turnirju v Hočah dejal Klemen Hribar. Kamničani so igrali v postavi: Nejc Okorn, Jernej Lenič, Jon Jensterle, Erazem Šoštar, Timotej Pavlinec, Žiga Tome, Doman Bičanič in Drejc Strniša.

    Do petega turnirja so bile brez poraza tudi kamniške kadetinje v 2. ligi – zahod B, vendar so tokrat morale priznati premoč Koprčank, ki so tudi pri enem porazu. V prihodnjem krogu bodo varovanke Špele Lužovec v dvorani OŠ Stranje igrale proti ekipama ŽOK Triglav III in Izola II.