Do zmage obe tretji članski ekipi Calcit Volleyja

  Odbojkarji tretje moške ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 16. kroga 3. DOL doma premagali Črnuče III s 3:1 (-18, 14, 18, 21). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto v gosteh igrali z Ringer Žirovnico. Do nove zmage je v 14. krogu 3. DOL za ženske prišla tudi tretja članska ekipa Calcit Volleyja, ki je prav tako doma premagala Radovljico s 3:0 (20, 18, 17). V prihodnjem krogu bo, prav tako v soboto, v dvorani OŠ Toma Brejca gostila še Krim II.

  V svoji tretji zaporedni domači tekmi so varovanci Klemna Hribarji vpisali še svojo tretjo zmago. Tokrat so bili boljši od tretje članske ekipe Črnuč, ki je prvi niz sicer gladko dobila, zato pa so v preostalih treh bili domači odbojkarji v vseh elementih igre veliko boljši nasprotnik. To je bila njihova enajsta zmaga v sezoni in so z 31 točkami na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Toliko točk ima tudi Žirovnica, vendar nekoliko boljšo razliko v nizih, s katero se bodo pomerili v soboto.

  »Črnučani so prišli v nekoliko spremenjeni zasedbi, kar je bil tudi razlog, da smo prvi niz gladko izgubili. Ko po smo našli njihove pomanjkljivosti v igri in se držali dogovora, nam je bilo precej lažje. Pohvaliti moram vse igralce za borbenost, dejal pa bi, da je bila to ena naših boljših tekem v letošnji sezoni,« je svojo varovance pohvalil Klemen Hribar.

  Za Calcit Volley III so igrali: Jaša Skvarča, Jernej Lenič, Nejc Okorn, Marcel Kotnik, Žiga Tome, Domen Bičanič, Tristan Hodak, Jaka Albič, Erazem Šoštar, Nik Špoljarič, Maj Koncilija, Žan Rozoničnik.

  Do svoje pete zmage v sezoni so prišle tudi varovanke Špele Lužovec, ki proti Radovljičankam, ki v letošnji sezoni še niso osvojile točke, niso imele večjih težav, tako da so priložnost za igro lahko dobile vse igralke. Z zmago so zdaj pri 13 točkah.

  Za tretjo žensko ekipo Calcit Volleyja v letošnji sezoni igrajo: Hana Gašperlin, Tajda Adrović Flisar, Zarja Vister, Ajda Hribar, Zoja Somrak, Dženana Hamidović in Vita Kotnik. V ekipi so še: Lea Vidmar, Evelin Flis, Monika Sitar, Zara Premk, Ella Čataković, Jovana Goljović, Katerina Đokić, Hana Varcar.