Sobota je bila v znamenju male odbojke

  V letošnji sezoni ima Calcit Volley kar pet svojih ekip, ki igrajo v državnem prvenstvu v mali odbojki. Kar štiri igrajo pri deklicah, ena pri fantih, na sobotnih četrtih turnirjih DP pa so imeli spremenljiv uspeh. Toda ne glede na rezultate so vse ekipe igrale po svojih najboljših močeh. Peti turnirji bodo na sporedu 16. marca.

  V A ligi – zahod za dečke so Kamničani v dvorani OŠ Toma Brejca obakrat prišli do zmage. V prvi tekmi so z 2:0 (20, 19) premagali Črnuče I, v drugi pa z 2:0 (11, 2) še Krko. Trenutno so varovanci Žive Cof s štirimi zmagami in dvema porazoma na tretjem mestu. Pred njo so Črnuče I in Brezovica, ki imata prav tako po dva poraza, vendar dve tekmi več. Peti turnir bo v dvorani OŠ Toma Brejca, ko bodo Kamničani igrali proti Brezovici in Alpacem Kanalu.

  V A ligi – zahod A igra tudi prva ekipa Calcit Volleyja, ki jih vodi Katarina Vraber. V dvorani OŠ Vižmarje-Brod v Ljubljani je v prvi tekmi premagala Šentvid z 2:0 (1, 12), nato pa izgubila s Koprom 1:2 (-21, 18, -24). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v dvorani OŠ Koper še enkrat igrale proti Koprčankam, nato pa jih čaka še tekma z Izolo, ekipama, ki sta na prvem in drugem mestu. Koper ima šest zmag in dva poraza, Izola šest zmag in je še brez poraza, Calcit Volley pa ima pet zmag in en poraz.

  Preostale ekipe kamniških deklic igrajo v B ligi. V skupini zahod A je Calcit Volley III v Stranjah premagal ŽOK Triglav III z 2:0 (14, 16) in izgubil z Domžalami 0:2 (-20, -17). »Kljub dobri igri so bile Domžalčanke, ki so še brez poraza, pretrd oreh za nas. V drugi tekmi smo premagale Kranjčanke, ki so na lestvici pred nami. Z igro sem zadovoljna, seveda pa je še prostor za napredek,« je po turnirji v Stranjah dejala Eva Seretin, trenerka deklic Calcit Volley III, ki ima zdaj dve zmagi in štiri poraze. Prihodnji turnir bodo igrale na OŠ Tone Čufar na Jesenicah proti ekipama Mladi Jesenice in Prochrom Lesce.

  Dve zmagi in štiri poraze ima tudi Calcit Volley II, ki igra v skupini zahod B. Tokrat so Kamničanke doma premagale Prochrom Bled z 2:0 (23, 16) in izgubile proti Lubnik I z 1:2 (-8, 14, -12). V prihodnjem krogu bodo v Žirovnici še enkrat igrale proti Blejkam in domači ekipi.

  Brez zmage je v skupini zahod D Calcit Volley IV, ki je v soboto v dvorani OŠ Nove Fužine v Ljubljani izgubil proti VOLLEYBALLjubljani 0:2 (-8, -20) in proti ATK Grosuplje I z 0:2 (-10, -6). Tudi prihodnji turnir bodo igrale na OŠ Nove Fužine, njihova nasprotnika pa bosta Krim II in še enkrat VOLLEYBALLjubljana.