Kadeti brez poraza v prvo ligo, kadetinje obstale v kvalifikacijah

  Kadeti Calcit Volleyja so tudi na zadnjem kvalifikacijskem turnirju v Kanalu zabeležili dve zmagi in se brez poraza uvrstili v prvo ligo. Praznih rok pa so na dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo ostale kamniške kadetinje, ki so v četrtfinalu z 1:2 (-23, 27, -10) izgubile proti ekipi Galeb Group Robotina iz Izole.

  Že pred zadnjim kvalifikacijskim turnirjem v Kanalu so si kamniški kadeti zagotovili uvrstitev v prvo ligo, kljub temu pa so obe tekmi odigrali resno, kot da jim uvrstitev med najboljše slovenske kadetske ekipe še visi za vratom. V prvi tekmi so po dobri igri z 2:0 (20, 17) premagali domači Salonit Anhovo, v svoji zadnji kvalifikacijski tekmi pa so varovanci Kristjana Krta, ki mu je pri vodenju ekipe pomagal Andrej Flajs, pa so bili z 2:1 (-23, 10, 9) boljši še od škofjeloškega Lubnika. V prvo ligo so se iz skupine C ob Kamničanih uvrstili še Kanalci.

  »Za nami so uspešne kvalifikacije. Predvsem me veseli dejstvo, da so na dozdajšnjih tekmah lahko priložnost za igro dobili prav vsi igralci, ki redno obiskujejo treninge. Zagotovo je šest zmag dobra popotnica za nadaljevanje sezone, se pa s fanti zavedamo, da zahtevnejše tekme šele prihajajo. Moja želja je, da do takrat še popravimo določene stvari,« je po turnirju v Kanalu povedal Kristjan Krt, trener kadetov Calcit Volleyja.

  Za kadete Calcit Volleyja so v Kanalu igrali: Jaša Skvarča, Enej Sladič, Jakob Drolc, Urban Stanovnik, Zack Hurwits, Maj Koncilija, Nik Špoljarič, Noel Hostnik, Tristan Hodak, Drejc Strniša, Marcel Kotnik, Mark Karnar.

  Z veliko optimizma so dodatni kvalifikacijski turnir za uvrstitev v prvo ligo čakale kamniške kadetinje, ki so v svoji skupini osvojile drugo mesto. V prvo ligo je vodilo le prvo mesto na dodatnih kvalifikacijah, ki pa so se za varovanke Katarine Vraber končale že po prvi tekmi. Izolčanke so bile bolj zbrane v tie-breaku, ki so ga dobile s 15:10, prva dva niza pa sta se končala na razliko.

  »Za današnjo tekmo bi pa lahko rekli, da danes pa ni bil naš dan. Dva tedna smo se pripravljali na ta turnir dodatnih kvalifikacij. Pridno smo trenirale, odigrale še trening tekme, a smo na koncu v veliki želji pregorele. Dekletom sicer ne morem ničesar očitati, žal ni šlo. V športu pride tudi kakšen tak dan, toda že jutri bomo na treningu lahko popravljale napake,« se je v pridnost ozrla Katarina Vraber, trenerka kamniških kadetinj, ki bodo tekmovanje nadaljevale v drugi ligi.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Tanja Gajić, Vita Vavpetič, Neža Zarja Kovač, Nika Kordič Zamljen, Sara Kočan, Mia Marija Vravnik, Neža Skvarča, Kristina Stupar, Zala Ivanović Loparec in Špela Butalič.