Lokalni obračun tokrat Kranjčanom

  Pred štirinajstimi dnevi so v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške Kamničani premagali Kranjčane, v šestem krogu 2. DOL za moške pa je bila druga ekipa Triglava s 3:1 (14, 12, -22, 18) boljša od druge kamniške ekipe. Varovanci Andreja Flajsa bodo v prihodnjem krogu, 20. novembra, ob 17.30 v dvorani OŠ Stranje igrali s Kočevjem.

  Vet4Pet Triglav – Calcit Volley II  3:1 (14, 12, -22, 18)

  Kranj – Športna dvorana Planina, gledalcev 20, sodnika: Jovanović, Kramar.

  Vet4Pet Triglav: Sluga, Snedec, Primšar, Josipovič, Kalan, Fajfar, Mohar, Karničar, Šarec, Grmek, Pavlin, Verbič (L). Trener: Aleš Hribar.

  Calcit Volley II: Podbregar, Blaževič, Medved, Okorn, Felkar, Pristovšek, Drnovšek, Uršič (L), Frece, Koncilija, Poljanšek, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Pred lokalnim derbijem sta imeli obe ekipi po tri zmage in dva poraza, po koncu dvoboja pa so bili bolj zadovoljni v kranjskem taboru, ki jih vodi Aleš Hribar, ki je bil dolga leta trener v mlajših selekcijah Calcit Volleyja, pa tudi pomočnik trenerja in eno sezono tudi prvi trener kamniške prve ekipe. Z izjemo tretjega niza, so bili v preostalih treh ves čas boljši kranjski odbojkarji.

  Calcitovci so tekmo začeli preveč zaspano na sprejemu in v obrambi, v napadu pa so kot po pravilu sprejemali napačne odločitve. Tekmo so sicer začeli v postavi Nik Drnovšek, Rok Podbregar, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek, Miha Okorn, Gregor Felkar in na liberu Mark Uršič. V tretjem nizu je v igro namesto Okorna prišel Marko Medved, kar je prineslo nekaj svežine tako na sprejemu kot v napadu, boljša pa je bila tudi igra v napadu. Toda v četrtem nizu se je bolj ali manj ponovila zgodba iz uvodnih dveh nizov, Kranjčani so že na začetku pobegnili Kamničanom, nato pa brez večjih težav prednost ohranili do konca tekme.

  »Kljub nekoliko prilagojenemu treningu, saj imata dva naša napadalca težave s kolenom, sem od današnje tekme pričakoval veliko več. Kranjčani so na trenutke res dobro servirali in napadal, vendar je bila naša glavna težava sprejem lahkih servisov, spet pa smo igrali slabše v obrambi, s strani nekaterih igralcev pa je bilo tudi preveč nervoznih reakcij v odločilnih trenutkih,« z igro svojih varovancev ni bil zadovoljen Andrej Flajs, trener Calcit Volleyja II.