Iz Krškega s tremi zmagami

  Minulo soboto se je s prvimi regijskimi turnirji začelo letošnje državno prvenstvo v mali odbojki za deklice. Obe ekipi Calcit Volleyja sta gostovali v dvorani OŠ Jurija Dalmatina v Krškem, domov pa se vračata s tremi zmagami in porazom. Dve zmagi je vknjižila prva kamniška ekipa, ki je domačinke turnirja premagala z 2:1 (-20, 23, 21), nato pa še Kostak Elmont z 2:0 (18, 4). Druga kamniška ekipa je bila z 2:0 (26, 6) boljša od ekipe iz Brestanice, medtem ko jih je domače Krško premagalo z 2:0 (11, 14).

  V napeti prvi tekmi turnirja so varovanke Katarine Vraber v prvem nizu naredile preveč lastnih napak, kar je bil tudi glavni vzrok, da so se Krčanke veselile vodstva z 1:0 v nizih. Toliko boljše je bilo nadaljevanje, saj so v napetem drugem nizu zmagale na razliko, v tretjem pa so po visokem vodstvu proti koncu popustile, a vseeno zmogle dovolj zbranosti za končno zmago. Kamničanke so imele manj težav proti ekipi Kostak Elmont iz Brestanice, predvsem velja to za drugi niz, ko vprašanje zmagovalk ni bilo vprašljivo niti v enem trenutku.

  Odlično je v novo sezono vstopila tudi druga kamniška ekipa, ki jo vodi Barbara Novak. V svoji prvi uradni tekmi so po dramatičnem uvodnem nizu, ki so ga dobile na 26. točki, v drugem nasprotnicam prepustile le šest točk. Nekoliko slabše so odigrale dvoboj s Krčankami, tako da so se domov vrnile z zmago in porazom.

  Za prvo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Julija Maver, Neja Drnovšek, Neža Zarja Kovač, Kristina Stupar, Petra Žavbi, Špela Butalič, Nina Sitar, Brina Vita Mauhar.

  Za drugo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Zoja Mandič, Taja Omerzu, Maša Petek, Kim Osenar, Sara Dolenc, Aida Alilovič, Tajda Adrović, Sara Pestotnik, Urša Manja Erman, Dženana Hamidović, Maja Rems.

  Prihodnji turnir za mlajše deklice bo v soboto, 1. decembra, ob 9.00 uri, v športni dvorani Kamnik.

   

   

  Komentarji