Proti branilkam naslova z Valenčičevo

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v sredo, 21. novembra, ob 20. uri v športni dvorani Kamnik v četrtem krogu srednjeevropske lige gostile madžarsko ekipo Swietelsky Bekescsaba. Proti dvakratnim zaporednim zmagovalkam Mevze bo po štirih sezonah za kamniško ekipo spet zaigrala Sara Valenčič.

  V srednjeevropski ligi varovanke Gregorja Rozmana v treh tekmah še niso zabeležile zmage, vendar vseh možnosti za uvrstitev na zaključni turnir še niso izgubile. Pot do najboljše četverice bo zelo težka, saj bodo morale v prihodnjih treh tekmah premagati kar tri lanskoletne udeleženke zaključnega turnirja. Za uvod madžarski Bekescsabi, ki je v tem tekmovanju slavil dvakrat zapored, v letošnji sezoni pa ga je pred slabim tednom dni na njegovem terenu presenetil Nova KBM Branik. Prav z Mariborčankami, ki so jih v soboto z odlično igro premagale v soboto, se bodo Kamničanke pomerile 9. februarja, ta tekma bo veljala tudi za državno prvenstvo, pred tem bodo 21. januarja igrale še proti češkemu Olomoucu.

  »V soboto smo prikazali verjetno najboljšo igro v letošnji sezoni. Ves čas smo se držali taktičnega dogovora, igrali zbrano in tudi v končnici tretjega niza, ko smo zaostajali za nasprotnicami, nismo popustili. Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se nam bodo določene stvari izšle, saj dekleta že vse od začetka sezone vedo, česa so sposobne. Madžarke bodo v sredo v vlogi favoritinj, če pa bomo prikazali podobno igro kot v soboto, se lahko nadejamo zmage,« je prepričan Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Kamničanke bodo potem, ko so se razšle s Hrvatico Eleno Vukić, na mestu sprejemalke močnejše za Saro Valenčič. Nekdanja slovenska reprezentantka se tako po štirih sezonah spet vrača v Kamnik, s svojimi izkušnjami pa bo zagotovo velika okrepitev za Calcit Volley. V zadnjih štirih sezonah je igrala za Luko Koper, GEN-I Volley in dve leti za belgijski Antwerpen.

   

   

  Komentarji