Obe prvi kadetski ekipi že v A ligi

  V nedeljo se je nadaljevalo tekmovanje za državno prvenstvo v obeh kadetskih ligah. Čeprav je do konca kvalifikacij še en turnir, sta se obe prvi kadetski ekipi Calcit Volleyja že uvrstili v A ligo. Kadetinje so v Kanalu prišle do novih dveh zmag, medtem ko so varovanci Jureta Sitarja v dvorani OŠ Toma Brejca po zmagi nad svojo drugo ekip izgubili z Brezovico. Z eno zmago so domači turnir končali tudi odbojkarji druge ekipe Calcit Volleyja. S polovičnim uspehom je tekmovanje na OŠ Franca Rozmana Staneta v Ljubljani končala druga ekipa kamniških kadetinj.

  V dvorani OŠ Toma Brejca so Sitarjevi varovanci potrebovali zmago, da bi si pred zadnjim krogom, na katerem ne bodo igrali, zagotovili drugo mesto v skupini D, s tem pa tudi napredovanje v glavni turnir. Svojo nalogo so opravili z odliko. Na prvi tekmi so v klubskem obračunu z 2:0 (11, 13) premagali svojo drugo ekipo, ki je imela več uspeha v dvoboju s Kočevjem. Do svoje prve letošnje zmage so prišli z izidom 2:0 (6, 11), 9. decembra pa jih čaka še turnir v Kočevju. Prva ekipa je v nadaljevanju turnirja še drugič v letošnji sezoni morala priznati premoč ekipi Pr Kopač Brezovica, ki v dozdajšnjih šestih tekmah še ni izgubila.

  Svoj zmagoviti pohod nadaljujejo kamniške kadetinje, ki jih vodi Franci Obolnar. Tokrat so gostovale v Kanalu, kjer so v dveh tekmah nasprotnicam prepustile le 29 točk. Na prvi so z 2:0 (8, 8) premagale VC Portorož, na drugi pa prav tako z 2:0 (5, 8) še Krim I. Za prvo kamniško ekipo bo zadnji kvalifikacijski turnir v skupini H, ki bo 9. decembra v ŠD Lucija, bolj ali manj le še formalnost, saj jim napredovanja v A ligo ne more odvzeti nihče več.

  S polovičnim uspehom so turnir v Ljubljani končale varovanke Katarine Vraber, ki so na prvi tekmi sicer morale priznati premoč ekipe Krim II, ki je zmagala z 2:0 (15, 16), zato pa je v drugi z 2:0 (14, 8) premagala Šentvid II. Druga ekipa kadetinj je zdaj pri treh zmagah in treh porazih in ima še nekaj možnosti, da osvoji drugo mesto v skupini G, v kateri brez poraza vodi Vital Ljubljana, pred Kamničankami pa so s štirimi zmagami in dvema porazoma ekipi Krim II in Domžale. Na prihodnjem turnirju, ki bo 9. decembra v dvorani OŠ Toma Brejca, bodo gostile vodilne Vitalovke in Domžalčanke. »Krimovke so bile v prvi tekmi premočne za naše igralke, ki jim je padla zbranost na sprejemu in servisu, zato pa so toliko bolje igralke proti domačinkam, tako da so priložnost dobile vse igralke,« je po turnirju v Šentvidu dejala Katarina Vraber.

  Za drugo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Lejla Kočan, Klara Toševski, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Anja Nograšek, Eva Vogrinec, Alexandra Stupar, Neža Sitar, Neža Skvarča, Anamarie Štern, Lana Slapnik, ter Nika Kordič, ki je soigralke bodrila s klopi, saj je še vedno poškodovana.

  Komentarji