Iz Hoč s četrto zmago v sezoni

    Odbojkarji tretje moške ekipe Calcit Volleyja so v petem krogu 3. DOL za moške v gosteh premagali Hoče II s 3:0 (25, 20, 24). V prihodnjem krogu bodo v soboto, 18. novembra, doma igrali z ekipo Lubnik. Praznih rok pa so v četrtem krogu 3. DOL za ženske – zahod doma ostale odbojkarice tretje ženske ekipe Calcit Volleyja, ki jih je s 3:1 (13, -19, 21, 17) premagal Vital Ljubljana II. Kamničanke bodo v prihodnjem krogu, prav tako v soboto, 18. novembra, igrale v Radovljici.

    Varovanci Klemna Hribarja so v prejšnjem krogu doma morali priznati premoč druge ekipe Alpacem Kanala, najboljše zdravilo za poraz pa so zmage. Še najbolje, če že takoj na naslednji tekmi, kar je mladi kamniški ekipi tudi uspelo. Čeprav so Hočani na prvenstveni lestvici zadnji in še brez točke, so se morali Kamničani pošteno potruditi, da so še četrtič v letošnji sezoni prišli do treh točk. Predvsem v prvem in tretjem nizu je bilo zelo napeto. V tretjem so domačini celo vodili z 22:16, toda gostje se niso predali in s preobratom so se veselili zaslužene zmage.

    »Zmaga s 3:0 ni čisto realni pokazatelj tekme, kajti s Hočani smo bili ves čas zelo izenačeni, zato smo se morali za zmago zelo potruditi. Čestitke fantom, da se niti po zaostanku šestih točk v tretjem nizu niso predali,« je svoje varovance pohvalil Hribar, ki je v Hočah igral v postavi: Nejc Okorn, Jaša Skvarča, Žan Rozoničnik, Drejc Strniša, Domen Bičanič, Nal Česen, Jaka Albič, Erazem Šoštar, Nik Špoljarič, Marcel Kotnik.

    Manj uspeha so imele varovanke Špele Lužovec, ki so bile v prejšnjem krogu proste. Proti vitalovkam, ki so do gostovanja v Kamniku igrale le dve tekmi in obe dobili brez izgubljenega niza, so se dobro borile, toda kaj več kot za en osvojeni niz to ni bilo dovolj. Kamničanke so tako še naprej pri eni zmagi in dveh porazih, novo priložnost za tri točke pa bodo imele v soboto, ko se bodo pomerile z Radovljičankami, ki v treh tekmah še niso osvojile niza. Za Calcit Volley III v letošnji sezoni igrajo: Hana Gašperlin, Tajda Adrović Flisar, Zarja Vister, Ajda Hribar, Zoja Somrak, Dženana Hamidović in Vita Kotnik. V ekipi so še: Lea Vidmar, Evelin Flis, Monika Sitar, Zara Premk, Ella Čataković, Jovana Goljović, Katerina Đokić, Hana Varcar.