Kamničanke razmišljajo tudi o prvi zmagi v ligi prvakinj

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo v torek, ob 18. uri, v ljubljanski dvorani Tivoli v Ligi prvakinj gostile poljsko ekipo Grot Budowlani Lodž, ki je v prvem krogu skupine C, tako kot Kamničanke, ostala praznih rok. V vlogi favoritinj so izkušenejše poljske odbojkarice, vendar je to tekma, kot pravi trener kamniške ekipe, Bruno Najdič, v kateri bodo slovenske državne prvakinje skušale presenetiti.

  V najtežjem izpitu sezone so bile kamniške odbojkarice v uvodnem krogu nemočne v Carigradu. Domači Fenerbahče je samo potrdil, da gre dejansko za ekipo, ki bo sodila med glavne kandidatke za letošnji naslov evropskih prvakinj. Navkljub visokemu porazu so Kamničanke v Carigradu pustile dober vtis.

  »Igrale smo proti res dobrim nasprotnicam, ki so zagotovo na višji ravni od naše. Na vsakem igralnem mestu imajo vrhunske igralke z visoko kakovostjo. Zavedale smo se, da realno ne moremo pričakovati, da bi jih presenetile, smo si pa želele pokazati svojo najboljšo kakovost. Mislim, da smo bile v tem, čeprav smo visoko izgubile, kar uspešne, in če nič drugega, smo pokazale, da smo na trenutke sposobne igrati tudi proti tako dobrim nasprotnicam. Vedno je prostor za izboljšave in to na vsakem igralnem mestu oziroma v vseh elementih v igri. Na treningih temu posvečamo veliko pozornosti in verjamem, da se bo to v prihodnih tekmah tudi poznalo,« je uvodno tekmo Kamničank v letošnji sezoni lige prvakinj komentirala Maša Pucelj, ki je bila s trinajstimi točkami tudi njihova najbolj učinkovita igralka.

  »Realno je Fenerbahče toliko boljši, da je že to, da smo v vseh treh nizih dosegli več kot 15 točk, lep uspeh. Ne smemo si delati nekih iluzij, da bi bilo lahko dosti boljše. Zadovoljen sem bil s tem, kako smo delovali na igrišču,« se je s svojo varovanko strinjal tudi Najdič, ki več pričakuje od torkove tekme z ekipo Grot Budowlani Lodž, ki je doma nekoliko nepričakovano ostala brez osvojenega niza proti nemškemu Potsdamu.

  »V tej tekmi je bilo vse možno, zato me poraz Poljakinj niti ni toliko presenetil. Morda le to, da niso osvojile niza, je pa vprašanje, kako bi se tekma odvijala, če bi tretji niz dobile Poljakinje. Ampak ne glede na vse sem že v četrtek, ko smo po vrnitvi iz Carigrada spet začeli trenirati, dejal, da zdaj prihajajo tekme, kjer moramo verjeti, da lahko kakšnega od nasprotnikov presenetimo in ga tudi premagamo. Ves čas moramo imeti v glavah, da če se bo pojavila priložnost, da pridemo do zmage, to tudi naredimo. Naše misli bodo usmerjene v to, drugo pa je, koliko bomo lahko kakovostno odigrali, da bi prišli do tega položaja. V nobenem primeru pa ni več tistega, bo, kar bo, ampak bomo šli v tekmo z namenom, da jo dobimo. Do zmage pa se pride ne s tem, da boš razmišljal, kako bi prišel do nje, ampak da na igrišču pokažeš svoje najboljše elemente v igri in upam, da bomo v torek, kar se tega tiče, na najvišji možni ravni,« trener Kamničank ne skriva, kaj bo v prvi domači tekmi cilj njegove ekipe.

  Grot Budowlani Lodž je bil lani tretji v močnem poljskem prvenstvu, v katerem je slavila ekipa LKS Commercecon, ki prav tako prihaja iz Lodža iz za katero je lani igrala nekdanja igralka Calcit Volleyja, Lana Ščuka. V letošnji sezoni je po šestih odigranih tekmah pri petih zmagah in porazu, v primerjavi z lansko sezono pa je v poljski zasedbi veliko sprememb. Odšlo je osem igralk, prišlo šest, je pa zato ostal trener Maciej Biernat. Proti Potsdamu je bila njihova najboljša igralka srbska reprezentantka Ana Bjelica. Ob srbski korektorici sta tujki še Kanadčanka Andrea Mitrovic in Američanka Mackenzie May.

  V drugi tekmi drugega kroga skupine C lige prvakinj bo Potsdam ob 19. uri gostil Fenerbahče.

  »S Poljakinjami smo se začeli ukvarjati šele po tekmi z Grosupeljčankami v domačem prvenstvu. Zagotovo bomo imeli dovolj časa, da se nanje tudi taktično dobro pripravimo, ampak najbolj pomembno bo, da bomo na svoji strani mreže igrali dovolj kakovostno odbojko. Sicer pa vemo, da imajo vse poljske ekipe kakovostne igralke. Na vseh igralnih mestih imajo po dveh dobri igralki in katerakoli pride v igro, je nevarna. Toda ne glede na to moramo biti osredotočeni na svojo igro in to je tisto, kar me bo najbolj zanimalo,« je še dejal Najdič.

  Kamničanke bodo v dvorani Tivoli prvič trenirale v ponedeljek popoldne, nato še na dan tekme. Čeprav v njej redko trenirajo, zanje ne bo neznanka. Preprosto se bodo morale prilagoditi temu, da bodo domače tekme igrale v Ljubljani, zato tudi ne iščejo izgovorov. Če bi lahko v njej več trenirale, bi bilo zanje to zagotovo bolj ugodno. Upati je le, da bodo imele glasno spodbudo s tribun, kajti tudi ob pomoči navijačev se morda lahko nadejajo svoji prvi zmagi v ligi prvakinj.