Flajsovi varovanci na zaključnem turnirju mladinskega DP

  Mladinke so z državnim prvenstvom končale že v začetku aprila, Kamničanke so bile na koncu pete, medtem ko mladince konec tedna v Kanalu čaka zaključni turnir najboljše osmerice. Mladinci Calcit Volleyja, ki jih vodi Andrej Flajs, bodo v soboto v četrtfinalu igrali s Panvito Pomgradom.

  Mesec dni in pol je minilo od zadnjega turnirja kamniških mladincev v prvi ligi, nekaj manj od nastopa kamniške druge ekipe v drugi članski ligi. Najdlje je bil igralsko aktiven novopečeni slovenski reprezentant Nik Mujanović, ki je s prvo člansko ekipo igral v finalu državnega prvenstva, v zadnjem tednu pa je pridno treniral s svojimi sovrstniki.

  »Po zadnji prvenstveni tekmi v drugi ligi, kjer je igrala večina naših mladincev, smo na treningih največ pozornosti namenili izpolnjevanju tehnike, s podajalcema smo se veliko pogovarjali o taktiki njunih podaj in podobno. Prav tako smo skušali pozdraviti manjše poškodbe, igralci pa so imeli tudi dovolj časa, da se spočijejo in vso svojo energijo usmerijo v zaključni turnir,« je o zadnjih aktivnostih svojih varovancev dejal Andrej Flajs.

  Calcitovci so redni del prvenstva končali na petem mestu, kar je manj, kot so si želeli, so pa zato v obeh medsebojnih tekmah obakrat premagali Sobočane, s katerimi se bodo pomerili v četrtfinalu.

  »Redni del prvenstva smo končali na tistem mestu, ki smo si ga zaslužili: na nekaj turnirjih smo igrali nepopolni, na veliko tekmah pa nismo pokazali konstantno dobre igre. Proti Panviti smo resda dvakrat zmagali, vendar z veliko težavami in s povprečno igro – ni mi všeč, če moramo v nizih, ko zaostajamo zaradi svojih osnovnih napak, reševati rezultat s trenutnim navdihom enega posameznika. V četrtfinalu bodo odločali servis, sprejem, število napak in psihološka stabilnost,« opozarja nekdanji slovenski reprezentant.

  Še težje delo njegove varovance v primeru zmage čaka v polfinalu. Najbolj verjetno bodo to Črnuče ACH I, ki bodo igrale s Krko, ki se je na zaključni turnir prebila iz dodatnih kvalifikacij.

  »Črnučani so redni del končali na 1. mestu, zato bodo v četrtfinalni tekmi favoriti. Ekipo sem dobro spoznal med sezono – nekaj igralcev ima reprezentančne izkušnje ter s prvoligaških treningov. Vendar svojim fantom ne dovolim razmišljati o polfinalnih nasprotnikih, za nas je najbolj pomembna Panvita,« opozarja Flajs, ki bo na turnirju v Kanalu lahko računal na podajalca Nika Drnovška in Žana Uršiča, sprejemalce Miho Okorna, Eneja Sladiča, Gregorja Freceta, Žigo Koncilja, korektorja Nika Mujanoviča ter blokerje Jureta Burkeljco, Luko Pristovnika, Noela Hostnika in libera Marka Uršiča.

  Zaključni turnir mladinskega DP

  Četrtfinale: Panvita Pomgrad – Calcit Volley, Črnuče ACH I – Krka, Salonit Anhovo – Fužinar SijMetal Ravne,  Merkur Maribor – SIP Šempter.