Dober začetek Calcitovih kadetov

    Na prvem kvalifikacijskem turnirju skupine C za uvrstitev v prvo kadetsko ligo so odbojkarji Calcit Volleyja v Črnučah prišli do dveh zmag. V prvi tekmi so z 2:0 (18, 18) premagali škofjeloški Lubnik, v izenačeni drugi tekmi pa so bili z 2:1 (-22, 21, 13) boljši od domače ekipe Črnuče ACH II.

    Kamniški kadeti so uvodni turnir sezone končali z dvema zmagama. Boljšo igro so sicer prikazali v prvi tekmi, ko so brez večjih težav prišli do prvih dveh točk v sezoni, veliko več dela pa so imeli v drugi tekmi. Črnučani, ki so pred tem z 2:1 (22, -29, 7) premagali Škofjeločane, so Kamničanom odvzeli prvi niz. V nadaljevanju so gostje zaigrali boljše, dobili drugi niz, v napetem tretjem pa so slavili s 15:13 ter tako naredili korak proti uvrstitvi v prvo ligo, kamor se iz vsake kvalifikacijske skupine uvrstita po dve najboljši ekipi. V skupini C je še Salonit Anhovo. Calcitovci bodo v drugem krogu, ki bo na sporedu to nedeljo, prosti, v tretjem pa bodo 7. novembra v dvorani OŠ Stranje gostili Salonit Anhovo in Črnuče ACH II.

    »Vesel sem, da smo prvi turnir v sezoni zaključili z dvema zmagama. Sploh v prvi tekmi proti OK Lubnik so fantje igrali zanesljivo in tekmo mirno pripeljali do zmage. Na dvoboju proti Črnučam smo storili preveč napak na servisu in v napadu. Po izgubljenem prvem nizu so se fantje zbrali in v naslednjih dveh pokazali boljšo igro, ki je zadostovala še za drugo zmago. Zato fantom čestitam za uspešen začetek tekmovalne sezone. Posebej bi se zahvalil trenerju Andreju Flajsu, ki mi je priskočil na pomoč,« je uvodni zmagi svojih varovancem komentiral trener Kristjan Krt.

    Za kadete Calcit Volleyja so nastopili: Jaša Skvarča, Enej Sladič, Jaka Albič, Jakob Drolc, Marcel Kotnik, Nik Špoljarič, Aljaž Klemen, Maj Koncilija, Gašper Babnik, Noel Hostnik, Tristan Hodak, Tilen Novak.