Izkušnje prevladale nad mladostjo

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v prvem krogu 2. DOL za moške po dobrem začetku v nadaljevanju tekme v gosteh morala priznati premoč domači Kostanjevici na Krki, ki je zmagala s 3:1 (-14, 15, 21, 15). V drugem krogu bodo Kamničani v soboto, 16. oktobra, ob 17.30, v dvorani OŠ Stranje, gostili Slovensko Bistrico, v torek,12. oktobra, pa bodo v tretjem krogu pokala Slovenije igrali v Cerkljah na Gorenjskem proti ekipi Adergas Anza.

  Kostanjevica na Krki – Calcit Volley II  3:1(-14, 15, 21, 15)

  Kostanjevica na Krki – Dvorana OŠ Kostanjevica na Krki, gledalcev 25, sodnika: Vratarič, Rozman.

  Kostanjevica na Krki: G. Štefarič, U. Štefarič, Lajkovič, Gašpar, Božič, Jevšnik, Tomazin, Jakše, Tomšič (L), Mohar (L), Kozole.

  Calcit Volley II: Podbregar, Blaževič, Medved, Okorn, Felkar, Drnovšek, Uršič (L), Frece, Koncilja, Poljanšek, Vrhovnik, Burkeljca.

  Varovanci Andreja Flajsa so tekmo v Kostanjevici na Krki začeli v postavi Nik Drnovšek, Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek, Anže Vrhovnik, Gregor Felkar, Miha Okorn in Mark Uršič na mestu prostega igralca. V prvem nizu so igrali zbrano na sprejemu, učinkovito na servisu in agresivno v napadu, kar jim je tudi prineslo vodstvo z 1:0 v nizih.

  Vendar nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo več tako uspešno. V drugem nizu so se prebudili tudi izkušenejši gostitelji, ki so naredili dve seriji dobrih servisov, za nameček pa so se v kamniško igro prikradle tudi napake. Tudi v tretjem nizu so si domačini že priigrali večjo prednost, a so jih Kamničani skorajda že ulovili, toda v končnici je prišlo do nekaj nesporazumov pri organizaciji napada, po njihovih novih napakah pa so Kostanjevčani prišli še do zmage v tretjem nizu. V četrtem nizu so se gostje domačinom upirali do 15. točke, nato pa popolnoma popustili.

  »V prvem nizu smo prikazali svojo najboljšo igro do zdaj in samo želimo si lahko, da bi jo čim večkrat ponovili. Že do torka bomo morali popraviti določene elemente v svoji igri, predvsem to velja za sprejem in učinkovitost v napadu,« je poraz svojih varovancev komentiral Andrej Flajs.