Za uvod v sezono zmaga in poraz kadetinj

  Na prvem letošnjem kvalifikacijskem turnirju kadetinj za uvrstitev v prvo ligo državnega prvenstva so Kamničanke v dvorani gimnazije Šiška tekmovanje končale s polovičnim uspehom. V prvi tekmi jih je v skupni G z 2:0 (16, 19) premagal domači Olimp, v drugi pa so z 2:0 (21, 10) premagale Triglav Kranj II.

  V prvi tekmi turnirja so Ljubljančanke že na začetku prvega niza kadetinje Calcit Volleyja z dobrimi servisi spravljale v težave in si priigrale visoko prednost. Čeprav je bilo nadaljevanje za kamniško ekipo boljše, je bil zaostanek že prevelik, da bi se lahko nadejale boljšega izida. Zato pa je bil drugi niz čisto drugačen. Kamničanke so popravile svoj sprejem, razigrale so se tudi v drugih elementih odbojkarske igre in vse do končnice niza bile v prednosti. Toda v končnici so naredile nekaj lastnih napak, kar so Ljubljančanke izkoristile in vpisale prvi dve točki.

  Svoj popravni izpit so varovanke Katarine Vraber imele že v naslednji tekmi, ko so v izenačenem prvem nizu večinoma vodile, uspešne pa so bile tudi v končnici. V drugem nizu je bilo vse v znamenju kamniških odbojkaric, priložnost za igro pa so dobile vse igralke.

  »Prvo tekmo smo odigrali nekoliko v krču, še zlasti to velja za prvi niz, v drugem pa smo v končnici naredile preveč lastnih napak, tako da je bila zmaga domačink zaslužena. V drugi tekmi smo bile ves čas boljše, kar je dobra napoved za drugi turnir, ki bo v Kranju. Upam, da bomo lahko nastopile v polni zasedbi in da se nam bosta pridružili tudi obolela Neža Skvarča in Tanja Gajić, ki še nima urejene dokumentacije,« je po nedeljskem turnirju v Ljubljani dejala Katarina Vraber, trenerka kadetinj Calcit Volleyja.

  Domači Olimp je v zadnji tekmi turnirja z 2:0 (21, 14) premagal Triglav Kranj II. V prvo ligo se uvrsti le prvouvrščena ekipa, drugouvrščena pa bo v kvalifikacijah igrala še za eno prosto mesto.

  Drugi kvalifikacijski turnir bo že to nedeljo v športni dvorani Zlato Polje v Kranju.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Nika Kordič Zamljen, Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Kristina Stupar, Allegra Vučurević, Ema Nuhija, Špela Butalič, Neža Zarja Kovač, Mia Marija Vravnik, Brina Vita Mauhar, Sara Kočan in Vita Vaupetič.