Do zdaj odigrali le eno tekmo

    Več kot dva meseca in pol je minilo od zadnje in edine tekme, ki so jo v letošnji sezoni v 2. DOL odigrali odbojkarji druge ekipe Calcit Volleyja, ki vse od takrat trenirajo na »daljavo«. Ker drugo kamniško ekipo sestavljajo v glavnem mladinci in kadeti, ki bi v tej fazi razvoja nujno potrebovali redni trening in tekme, je njihov trener Gašper Ribič še toliko bolj zaskrbljen. Ribič upa, da bo epidemiološka slika kmalu takšna, da bo omogočila normalen ritem treningov in tekem.

    V svoji edini tekmi letošnje sezone v drugoligaški konkurenci so mladi Kamničani v gosteh brez večjih težav premagali drugo ekipo Črnuč. Več tekem so imeli v mladinski konkurenci, kjer so si preko kvalifikacij priborili mesto med osmimi najboljšimi ekipami, ki naj bi v letošnji sezoni igrale po ligaškem sistemu. Toda v tej konkurenci so imeli svojo zadnjo tekmo konec septembra.

    »Še vedno sem mnenja, da moraš trenirati v dvorani, žal pa tega zdaj ne moremo. Kako to rešujemo? Igralcem sem napisal program za telesno vadbo, s samo žogo pa je doma težko trenirati. Odbojka je vendarle ekipni šport in te razmere niso dobre za naš šport, sploh za mlade, ki bi morali biti v pogonu vsak dan. Že zdaj se to pozna in bojim se, da se bo še bolj poznalo v prihodnje. Upam, da se bodo lahko čim prej vrnili v dvorane, ampak bo to pustilo določene posledice,« je po skoraj treh mesecih brez pravih treningov zaskrbljen Gašper Ribič, ki v letošnji sezoni spet vodi drugo člansko in mladinsko ekipo Calcit Volleyja. »Pred nami je zelo negotova sezona. Čakamo na boljšo epidemiološko sliko, to ni odvisno od nas. Ko bomo dobili zeleno luč, da bomo sploh lahko začeli trenirati, bo potreben določen čas, da se bodo igralci vrnili v primerno telesno pripravljenost, da ne bi prišlo do poškodb. Seveda bo treba tudi videti, kaj bomo sploh lahko odigrali, koliko časa bo do konca sezone. Ne vem, kaj pripravljajo na OZS, o tem še nismo govorili, vendar pa bomo kaj več vedeli šele, ko se bodo dvorane sploh odprle tudi za ostale. Upam, da bomo vsaj kaj odigrali. Sezona se lahko tudi podaljša v maj ali junij, tudi to so možnosti, da se igra pospešeno, morda po turnirskem sistemu.«

    Nekaj več tekem so njegovi varovanci, z izjemo Tea Podobnika, ki je edini v ekipi, ki nima več pravice igrati v mlajših selekcijah, igrali v mladinskem državnem prvenstvu, kjer so se po zmagi v drugem krogu kvalifikacij uvrstili v enotno prvo ligo. Le-ta bi se morala letos začeti prvič, kar bi bilo za mlade kamniške odbojkarje vsekakor dobrodošlo, toda …

    »Vsekakor je drugače, če imajo igralci nekakšno kontinuiteto, ko jih vsak teden čaka tekma ali turnir. To je samo dobro za njihov razvoj in motivacijo, predvsem pa iz tedna v teden vidijo, kje so in kaj morajo še popraviti in tudi zato bi bila ta liga zanje dobrodošla. Imeli bi več tekem, fantje bi pridobivali izkušnje, zagotovo bi bila večja tudi motivacija. Ampak tudi tu je zdaj podobna zgodba kot v drugoligaškem tekmovanju. Verjetno se bo treba prilagoditi danim razmeram, bomo videli, kakšna bo odločitev Odbojkarske zveze Slovenije,« so še vedno v negotovosti Ribič in njegovi varovanci.