V nepredvidljivi 1B ligi je cilj še vedno isti

    Druga ženska ekipa je svojo zadnjo tekmo v minulem letu odigrala 12. decembra, ko je bila doma boljša od Braslovč, tekmo z Ljutomerom, ki bi morala biti štiri dni pozneje, pa bodo igrale šele 16. januarja. Pred prekinitvijo v 1B. ligi so trenutno na tretjem mestu, za vodilnim Formisom, ki je še brez poraza, in za Ljutomerčankami, ki so do zdaj izgubile le enkrat. Vendar varovanke Katarine Vraber še verjamejo, da je še vedno dosegljivo tudi drugo mesto, kajti do konca rednega dela prvenstva jih čaka še devet tekem.

    Tudi mlade kamniške odbojkarice so bile med tistimi, ki jim bolezen ni prizanašala, prav tako jim ni prišla prav daljša prekinitev državnega prvenstva zaradi epidemije koronavirusa. Toda po besedah njihove trenerke, Katarine Vraber, je najbolj pomembno, da se sploh igra.

    »Po prvi tekmi z Mozirjem smo imeli težave z boleznijo, potem pa, ko smo se najbolj uigrale, je prišlo do tritedenske prekinitve, tako da smo morali praktično vse od začetka. Nadaljevanje prvenstva je bilo sicer uspešno, vsaj kar se izidov tiče, vendar smo že na teh tekmah naredili preveč lastnih napak. Tekma resnice je bila potem tista s Formisom, ko smo videli, da na tak način ne bo šlo. Za nameček so se začele še težave, poškodbi Anje Zorman in Sare Sitar, kar je botrovalo še porazu z Ljutomerom, potem je prišla še tekma s Triglavom, ko nam ni in ni šlo, potem je svoje naredilo še slabo sojenje …. Toda na srečo so se dekleta pobrale, premagale Mozirje in še Braslovče, tako da smo še vedno v igri za visoka mesta,« se je Katarina Vraber dotaknila do zdaj odigranih tekem v 1B. ligi.

    V tem spet nekoliko daljšem premoru bodo kamniške princeske skušale priti do čim boljše forme. Zanje bo zelo pomemben obračun v Ljutomeru, ko lahko z zmago ostanejo v boju za najvišja mesta.

    »Niti ne vem, ali je letošnja liga sploh poštena, ampak tako ali tako smo vsi v približno enakih pogojih. Lahko smo veseli, da sploh lahko treniramo in igramo. V tem premoru pridno treniramo in se pripravljamo na prestavljeno tekmo z Ljutomerčankami, ki imajo zelo izkušeno ekipo. Vsekakor pa je naš cilj še vedno isti, skušale bomo osvojiti najmanj drugo mesto. V tem boju nam bo pomagala tudi mlada in nadarjena Mija Šiftar iz UOK Vitala, ki je tudi kadetska reprezentantka Slovenije,« je še dejala Vraberjeva, ki si želi, da bi čim prej z rednimi treningi lahko začele tudi igralke iz mlajših selekcij Calcit Volleyja.