S tremi točkami zmanjšati zaostanek za vodilnima ekipama

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo po krajši prekinitvi v Sportklub prvi odbojkarski ligi za moške v soboto, ob 19. uri, v zaostali tekmi sedmega kroga gostili novomeško Krko. Pred slabim mesecem dni so Kamničani v gosteh s 3:0 sicer premagali Novomeščane, vendar so se morali za zmago pošteno potruditi. Na to opozarja tudi Klemen Hribar, libero kamniške ekipe, ki jo v sredo, 13. januarja, v Gradcu čaka še tekma srednjeevropske lige z domačo ekipo UVC Holding Graz.

  Zaključek leta za Klemna Hribarja, igralca, ki je vso svojo kariero v Calcit Volleyju, ni bil ravno uspešen. Tako kot velik del njegovih soigralcev je imel tudi sam težave s koronavirusom, vendar to niti ni bilo najhuje, bolj problematično so bile težave s hrbtom.

  »Dva, tri dni je bilo počutje bolj slabo, toda ko sem preležal karanteno, sem se lahko pridružil ekipi, žal pa so se vmes spet pojavile težave s hrbtom, tako da nisem mogel normalno trenirati. Blokada, ki sem jo pred časom dobil, je popustila, toda sredi decembra sem šel po novo in upam, da bo zdaj spet nekaj časa vse v redu. Sicer še ni tako, kot je bilo po prvi blokadi, je pa veliko boljše in samo želim si lahko, da bo tako tudi v prihodnje,« je svoje težave opisal dolga leta nepogrešljivi libero kamniške ekipe.

  Na srečo imajo Kamničani v letošnji sezoni v svojih vrstah tudi Miho Plota, tako da se Hribarjeva odsotnost ni tako poznala. »Še dobro, da je prišel Miha, ki me je zelo razbremenil. To je zame in predvsem za ekipo zelo dobro,« je popularni Riči, kot Klemnu Hribarju pravijo soigralci, zadovoljen s prihodom nekdanjega slovenskega reprezentanta.

  Po slabih dveh tretjinah državnega prvenstva je kamniška ekipa trenutno na tretjem mestu. S tekmo trenutno šest točk zaostaja za Merkur Mariborom in sedem za ACH Volleyjem. In to navkljub le dvema porazoma v letošnji sezoni, obakrat proti aktualnim državnim prvakom, vendar so v kar štirih tekmah slavili s 3:2 in na teh tekmah namesto treh, osvojili le dve točki. V soboto kamniške odbojkarje v domači dvorani čaka še zaostala tekma sedmega kroga proti Krki, z morebitnimi tremi točkami pa se lahko še vključijo v boj tudi za prvi dve mesti po rednem delu državnega prvenstva.

  »Teh zmag s 3:2 je bilo preveč. Predvsem to velja za začetek sezone, ko smo oddali kar tri točke. Naša igra je bila bolj po sistemu toplo – hladno. Ali smo tekmo začeli nekoliko slabše, pa boljše nadaljevali, ali smo imeli krizo vmes … In tu smo izgubljali dragocene točke, toda če pogledamo vse skupaj kot celoto, porazov ni bilo veliko, pravzaprav le proti ACH Volleyju, pa še to bi si vsaj v Tivoliju zaslužili najmanj točko, če ne celo dve, in tudi doma nismo bili prav daleč od kakšnega niza. Smo pa zato obakrat premagali Mariborčane, resda obakrat s 3:2, dobili pa smo tudi druge tekme, tako da smo še v igri za najvišja mesta. Zato bo sobotna tekma z Novomeščani za nas še toliko bolj pomembna, saj bi z zmago zmanjšali zaostanek za vodilnima ekipama,« se pomembnosti zaostale tekme z novomeško ekipo zaveda Hribar.

  V Novem mestu so Kamničani ob ne ravno blesteči igri že premagali Krko, ki ji v letošnji sezoni ne gre ravno po načrtih, saj so z le tremi točkami prikovani na dnu prvenstvene lestvice. Med božično-novoletnim premorom so ostali še brez svojega najboljšega igralca Sergeja Drobniča, ki bo kariero nadaljeval v Posojilnici Aich/Dobu.

  »Dejansko kaj drugega kot tri osvojene točke ne pride v poštev. Nato je pred nami še zadnja tretjina rednega dela prvenstva, v kateri bo vse odvisno od nas samih. Možno je, da se celo prebijemo do prvega mesta, v slabšem scenariju pa lahko pademo tudi na četrto mesto. Toda trenutno razmišljamo le o Krki, ki ji resda ne gre najboljše. Ne vem, kako je zdaj z Zlatkom Pulkom, ki je Novomeščanom zelo manjkal, je pa res, da bodo zdaj brez Drobniča, toda v ekipi imajo mlade, nadarjene igralce, ki so željni dokazovanja. V Novem mestu smo resda zmagali s 3:0, a smo do nje prišli vse prej kot zlahka, zato bomo morali v soboto od prve do zadnje točke igrati že kar blizu svojega maksimuma,« opozarja izkušeni Hribar.