Enajsto mesto za Calcitovce v mali odbojki

    V soboto je v dvorani OŠ Toma Brejca na turnirju za deveto mesto v državnem prvenstvu v mali odbojki domači Calcit Volley po tesnem porazu z ACH Črnučami z 1:2 (-21, 20, -20) v tekmi za enajsto mesto premagal ekipo Vet4Pet Triglav z 2:1 (-23, 11, 13).

    Varovanci Jerneja Smrekarja so z zmago končali letošnjo sezono v mali odbojki. Končno enajsto mesto je bilo morda nekoliko manj, kot so si pred sezono želeli, toda v letošnji čudni sezoni, ki so jo zaradi epidemije koronavirusa zaznamovale karantene, je bilo najbolj pomembno, da so mladi odbojkarji sploh lahko igrali.

    »Glede na to, da smo imeli nekaj smole s temi karantenami, je bila sezona na koncu še kar zadovoljiva. Žal pa nikoli ne bomo vedeli, kako bi se končala, če bi na turnirjih lahko igral v polni zasedbi, tako pa je vedno nekdo manjkal. Ob tem od januarja pa do konca prve ženske lige nisem bil z ekipo, ker sem pomagal Gregorju Rozmanu pri naši prvi ženski ekipi, tako da je fante vodil Kristijan Krt. V vsakem primeru lahko fante pohvalim za prizadevnost in voljo, nekateri od njih bodo v tej kategoriji igrali tudi prihodnje leto in verjamem, da bodo napredovali in se na koncu borili za višja mesta,« je po zadnjem turnirju dejal Jernej Smrekar, trener Calcit Volleyja v mali odbojki.

    Na zadnjem letošnjem turnirju so za dečke Calcit Volleyja igrali: Maks Kovač, Tomaž Toplišek, Dorian Viriant, Urban Pate, Miha Mihelič, Nejc Škrlep, Mark Vuga, Aljoša Zamljen Kordič, Jakob Kurinčič, Miha Dolinšek.

    Naslov državnih prvakov v mali odbojki je osvojil ravenski Fužinar SijMetal, ki je v finalu z 2:1 (19, -21, 18) premagal Merkur Maribor, v tekmi za tretje mesto pa so Braslovče z 2:0 (6, 16) premagale Korvolley Mislinjo.