Kadetinje prvenstvo končale z dvema zmagama

  Na turnirju za mesta so kadetinje Calcit Volleyja v osnovni šoli Stranje zabeležile dve zmagi, ki jima bosta zagotovo dodatna spodbuda za prihodnjo sezono. V prvi tekmi so z 2:0 (22, 20) premagale Olimp Ljubljano, v drugi pa so bile z 2:1 (12, -18, 11) boljše od Krima I.

  Pred začetkom kadetskega državnega prvenstva so si Kamničanke želele najmanj uvrstitve na polfinalni turnir, vendar jim je v drugem krogu napredovanje preprečila ekipa VOLLEYBALL Ljubljana. Tako jim je preostal le še boj za mesta, ki so ga vzele resno, kar jim je na zadnjem letošnjem turnirju tudi prineslo dve zmagi. V prvo tekmo so kamniške kadetinje vstopile nekoliko zadržane, saj je do sredine niza vodil Olimp, nato pa so v končnici prikazale boljšo igro in uvodni niz zasluženo dobile. Podobno je potekal tudi drugi niz.

  V drug tekmi turnirja je v ljubljanskem obračunu Krim I z 2:1 (24, -22, 13) premagal Olimp, tako da je o prvem mestu odločala tekma med calcitovkami in krimovkami. Varovanke Katarine Vraber so tokrat tekmo začele še bolj odločno in prvi niz gladko zmagale. Tudi v drugem nizu so že imele lepo prednost, vendar njihovo nadaljevanje ni bilo več tako uspešno, prišlo je do padca zbranosti, kar so krimovke izkoristile, tako da je o zmagi odločal tie-break. V njem so se Kamničanke spet zbrale in se zasluženo veselile še ene zmage.

  »Veseli me, da so dekleta zadnji turnir odigrale na visoki ravni. Naš cilj je sicer bil, da bi se uvrstile med osem najboljših ekip, vendar smo imele med sezono veliko težav, saj Nika Kordič Zamljen zaradi poškodbe ni mogla igrati. Manjkala pa je tudi Živa Javornik, ki pa je v letošnji sezoni že igrala za drugo člansko ekipo in mladinke, zato ni imela pravice nastopa pri kadetinjah, kar se nam je zagotovo poznalo. A zdaj je, kar je, zato že zdaj razmišljamo o novi sezoni,« je po turnirju v Stranjah dejala Katarina Vraber, trenerka kamniških kadetinj.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Neža Sitar, Neža Skvarča, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Anamarie Štern, Alexandra Stupar, Kristina Stupar, Tiana Zagajšek, Zoja Potočnik, Mia Marija Vravnik.

  Naslov državnih kadetskih prvakinj je osvojil SIP Šempeter, ki je v finalu z 2:0 (16, 21) premagal Novo KBM Branik, v tekmi za tretje mesto pa je bil ljubljanski Vital I z 2:0 (20, 19) boljši od Braslovč.