Derbi kamniškim mladinkam, mladinci polovični v Novem mestu

    V nedeljo sta bila na sporedu turnirja šestega kroga v obeh prvih mladinskih ligah. Kamniške mladinke so v derbiju zahodne skupine premagale Vital Ljubljano I z 2:0 (23, 20), nato pa z 2:0 (16, 17) še Luko Koper. Manj uspeha so imeli oslabljeni kamniški mladinci, ki so v prvi tekmi z 2:0 (22, 16) premagali domačo Krko, v drugi pa izgubili proti Merkur Mariboru z 0:2 (-23, -16).

    Varovanke Tjaše Gadža so na dobri poti, da redni del tekmovanja v prvi mladinski ligi – zahod končajo na prvem mestu. V prvi tekmi turnirja so se pomerile z do zdaj vodilno ekipo Vital Ljubljana I, ki je pred to tekmo, tako kot Kamničanke, enkrat izgubila, in to v prvem krogu proti Ankaranu. Pred več kot mesecem dni so vitalovke prvi medsebojni obračun s Kamničankami dobile, toda v še eni izenačeni tekmi so se tokrat zmage veselile kamniške odbojkarice, ki bodo v zadnjem krogu v Grosupljem igrale še s kranjskim Triglavom in Luko Koper, ki so jo v drugi tekmi šestega kroga brez težav premagale.

    »Tekma z Vitalom je bila izenačena, dobili pa smo jo predvsem na račun dobrih servisov. Koper je imel v zasedbi le šest igralk, zato nismo imeli večjih težav, priložnost za igro pa so dobile vse igralke,« je po dveh zmagah svojih varovank dejala Tjaša Gadža, trenerka mladink Calcit Volleyja, ki so igrale v postavi: Neja Čižman, Alexandra Stupar, Mia-Marija Vravnik, Alexandra Stupar, Adriana Vukojević, Ula Gorjup, Neža Sitar, Allegra Vučurević, Maja Ifko, Zoja Somrak in Špela Butalič.

    V okrnjeni zasedbi pa so v Novem mestu igrali varovanci Gašperja Ribiča, ki niso mogli računati na junaka sobotne članske zmage Calcit Volleyja nad Panvito Pomgradom, Nika Mujanovića, ki se je v tej tekmi izkazal s kar 24 točkami ob 75-odstotni uspešnosti. V prvi tekmi so Kamničani še premagali Krko, v drugi pa so morali priznati premoč Mariborčanov, ki pa jih na lestvici prve mladinske lige ne morejo več prehiteti. Pred zadnjim krogom, ki ga bodo Kamničani 5. marca igrali v dvorani OŠ Stranje, imajo dve točki manj od Črnuč in šest več kot Mariborčani.

    Mladinci Calcit Volleyja so obe tekmi odigrali v postavi: Jakob Drolc, Gregor Frece, Miha Okorn, Enej Sladič, Jure Burkeljca, Jon Jensterle, Marcel Kotnik. Na servis je na obeh tekmah vstopil Nik Špoljarič. Na koncu drugega niza druge tekme je za nekaj točk vstopil v igro tudi Jaka Albič. V postavi je bil še Nejc Okorn.