24 točk Nika Mujanovića

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 19. kroga Sportklub prve odbojkarske lige doma premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (15, 22, 17). Kamničani bodo v četrtek, ob 18. uri, v Pliberku proti SK Zadrugi Aich/Dobu igrali svojo prvo polfinalno tekmo srednjeevropske lige.

  Calcit Volley – Panvita Pomgrad  3:0 (15, 22, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Valentar, Tovornik.

  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 24, Vinkovič 3, Lazar 3, Klobučar, Košenina (L), Arsenoski 5, Okroglič 3, Sosa Sierra 12, Mitrašinović, Aponza 1, Pavlović 5. Trener: Jurij Žavbi.

  Panvita Pomgrad: Rajnar, Šormaz 8, Avšič, Drvarič 1, Vrabl (L), Suhadolnik 1, Rojnik 7, Kovačič 1, Legen, Bedrač 2, Fužir 3, Novak (L), Jurić 11. Trener: Dejan Fujs.

  V sredo so Kamničani v povratni tekmi polfinala Pokala Slovenije s 3:1 premagali Merkur Maribor in se po domačem porazu z 2:3 uvrstili v veliki finale, kjer se bodo 11. marca v Velenju pomerili z ACH Volleyjem. Prav tako so si z zmago nad Mariborčani v prejšnjem krogu, pred tednom dni, praktični tudi že zagotovili drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva, vendar zato njihova odločnost proti Sobočanom ni bila nič manjša. Nasprotno, v vseh treh nizih so bili veliko bolšji nasprotnik, s 24 točkami pa se je izkazal najmlajši član kamniške ekipe, Nik Mujanović in to ob 75-odstotni uspešnosti v napadu.

  Že v prvi niz so domači odbojkarji vstopili nadvse odločno, željni zmage, čeprav je Jurij Žavbi, ki je pred dobrim tednom dni na kamniški klopi zamenjal Matijo Pleška, odpočil nekatere nosilce igre svoje ekipe. Kljub temu so po bloku Uroša Pavlovića povedli s 4:1, z asom Mujanovića z 8:4 in dveh zaporednih točkah Luisa Sosa Sierre že z 12:6. Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, ki je po novem asu Mujanovića gostom pobegnila že za sedem točk (19:12). Niz se je končal z lastno napako soboške ekipe.

  Z blokom Luke Lazarja so Kamničani v drugem nizu gostom pobegnili za štiri točke (11:7), po njihovem polminutnem odmoru je bil v napadu uspešen Mujanović, ki je zaključil napad tudi za novo najvišje vodstvo Calcit Volleyja v drugem nizu (14:8). Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada, je vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem so Kamničani še vodili z 19:13, toda na servis Žana Bedrača so se jim gostje približali na tri točke zaostanka (16:19), zato je po polminutnem odmoru posegel tudi Žavbi. Po vrnitvi na igrišče so Sobočani dosegli še eno točko in se domačinom približali na 17:19, serijo njihovih štirih točk pa je prekinil Mujanović, ki je dosegel tudi prvo zaključno točko za kamniško vodstvo z 2:0 v nizih. Drugo je z blokom izkoristil Jure Okroglič.

  Tudi v tretjem nizu so bili spet domači odbojkarji tisti, ki so prvi prišli do nekoliko večje prednosti, ko je bil v napadu uspešen Luis Sosa Sierra (8:5), vendar so se gostje preko Jakoba Rojnika hitro vrnili na točko zaostanka (7:8). A ne za dolgo, kajti po bloku Sosa Sierre so spet zaostajali za tri točke (8:11), po novi točki Mujanovića in asu kubanskega sprejemalca v dresu Calcit Volleyja že za pet (14:9). Ko je bil v napadu uspešen še Okroglič in so Kamničani povedli s 17:11, je bila domača ekipa na pragu končne zmage. Zmago je potrdil Uroš Pavlović, ki je dosegel zadnji dve točki na tekmi.

  Izjava po tekmi

  Jurij Žavbi, trener Calcit Volleyja: »Tokrat smo se vrnili na našo postavo iz začetka sezone, se pravi z Luisom Soso Sierro na mestu sprejemalca, pohvaliti pa moramo Nika Mujanovića. Mislim, da je že on prej verjel, da je sposoben igrati na tej ravni, zdaj je to samo dokazal in verjamem, da bo tudi v prihodnje, ko bo dobil svojo priložnost, to potrdil. Že pred tekmo sem dejal, da so to tekme, ko se od Calcit Volleyja pričakuje zmago, toda da do nje lahko prideš, moraš igrati točko za točko, se držati tehničnih in taktičnih navodil, česar smo se dobro držali, bili dobri v bloku in obrambi, nevarni na servisu, pa tudi borbenost je bila na primerni ravni.«