Calcitovi mlajši dečki zanesljivo v A ligo

    Vse pohvale si zaslužijo mlajši dečki Calcit Volleyja, ki so na zadnjem turnirju kvalifikacij skupine B v Novi Gorici zabeležili novi dve zmagi in se zanesljivo uvrstili v A ligo male odbojke. Brez nje je sicer ostala druga ekipa Calcit Volleyja, ki je na obeh tekmah pokazala veliko srce.

    Varovanci Žive Cof so pred dobrimi štirinajstimi dnevi na domačem turnirju premagali KEKOOpremo Žužemberk in G Volley, s čimer so naredili velik korak proti A ligi. Toda na zadnjem turnirju v Novi Gorici so uvrstitev med najboljše slovenske ekipe v mali odbojki morali potrditi z vsaj še eno zmago, kar jim je uspelo že v prvi tekmi. V njej so z 2:0 (20, 15) premagali domačine turnirja, G Volley. Popolnoma razbremenjeni so bili nato v drugi tekmi z 2:0 (9, 5) boljši še od ATHOS Kostanjevice.

    Brez možnosti za napredovanje je v Novo Gorico prišla druga ekipa Calcit Volleyja, ki je bila obakrat blizu uspeha, vendar so jih v prvi tekmi z 2:1 (17, -11, 21) premagali Kostanjevčani, v drugi pa prav tako z 2:1 (7, -18, 13) še Novogoričani. Kvalifikacije so končali na četrtem mestu. Tekmovanje bodo nadaljevali v B ligi.

    »V Novi Gorici smo se morali proti domači ekipi res potruditi za novo zmago, vendar je fantom po uvodnem krču uspelo zaigrati bolje in še enkrat so dokazati, da si zaslužijo uvrstitev v A ligo. Tudi druga ekipa je domov lahko odšla zadovoljna, saj se je v obeh tekmah dobro upirala nasprotnikoma,« je po turnirju na Primorskem dejala Živa Cof, trenerka ekipe Calcit Volleyja v mali odbojki.