Z veliko truda v četrtfinale Pokala Slovenije

  V zadnji tekmi osmine finala Pokala Slovenije so odbojkarji Calcit Volleyja v Novem mestu s 3:1 (-19, 22, 13, 25) premagali domačo Krko. Kamničane v soboto, ob 20. uri, v domači športni dvorani čaka derbi z ACH Volleyjem, v Pokalu Slovenije pa bodo v sredo, 7. decembra, v prvi četrtfinalni tekmi gostili Panvito Pomgrad.

  Krka – Calcit Volley 1:3 (19, -22, -13, -25)

  Krka: Hafner 1, Erpič, Kosmina 15, Bori (L), Kožar 3, Pulko 17, Lavrič 8, Hvala, Lindič 4, Pušnik 14, Vidmar, Jakše (L), Laknar. Trener: Jernej Rojc.

  Calcit Volley: Planinšič 3, Mujanović, Lazar, Klobučar 18, Košenina, Arsenoski, Okroglič 9, Sosa Sierra 14, Mitrašinović 4, Aponza 12, Pavlovič 8. Trener: Matija Pleško.

  Novomeščani, ki v letošnji sezoni igrajo v 1B. DOL, v kateri pa v desetih tekmah še niso izgubili, do zdaj so oddali le en niz, so samo potrdili, da bi lahko bili zelo neugoden nasprotnik kamniškim odbojkarjem v zadnji tekmi osmine finala Pokala Slovenije. Neobremenjeni, z dobro sestavljeno ekipo, v kateri sta nosilca igre Martin Kosmina, ki je zadnji dve sezoni igral za Calcit Volley, in Zlatko Pulko, so prvi niz prepričljivo dobili, v četrtem pa so se morali Kamničani pošteno potruditi, da so zlomili njihov odpor. Na koncu je vendarle odločala večja kakovost kamniške ekipe, ki je predvsem prevladovala v bloku. V tem elementu igre so dosegli 14 točk, domača le štiri.

  V prvem nizu sta bili ekipi do desete točke izenačeni, z dvema zaporednima točkama po lastnih napakah gostov pa so Novomeščani prišli do prednosti dveh točk (12:10), nato pa vodstva niso več izpustili iz rok. Še več, po bloku N. Lavriča so povedli z 21:16, njihovo vodstvo z 1:0 v nizih pa je potrdil Tilen Pušnik.

  Tudi v drugem nizu je nekaj časa bolje kazalo domači ekipi, ki je po asu N. Kožarja povedla z 11:8. Daniel Aponza je z blokom izid že na 12. točki izenačil, izenačeno pa je bilo vse do izida 20:20. Na servis Jureta Okrogliča so Kamničani prišli do treh točk prednosti (23:20), prav Okroglič pa je tudi končal drugi niz. V tretjem nizu so Kamničani že na začetku povedli s 6:0, spet pa je niz končal Okroglič.

  Precej bolj je bil izenačen četrti niz, v katerem si nobena od ekip ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Prvi so do zaključne žoge prišli kamniški odbojkarji, ki so imeli nato še eno, šele tretjo pa je z asom izkoristil Uroš Pavlovič.

  Pari četrtfinala Pokala Slovenije so: ACH Volley – Fužinar SijMetal, Salonit Anhovo – Hiša na kolesih Triglav, Merkur Maribor – Črnuče in Calcit Volley – Panvita Pomgrad. Prve tekme so na sporedu 7. decembra, povratna pa štirinajst dni pozneje.