Mozirjanke zdaj same na drugem mestu

  V derbiju desetega kroga 1B. DOL za ženske je druga ekipa Calcit Volleyja v gosteh proti domačemu Mozirju izgubila z 1:3 (-18, -11, 21, -19). Kamničanke bodo svojo predzadnjo tekmo v letu 2022 igrale v soboto, 10. decembra, ob 17. uri v Stranjah. Njihov nasprotnik bo Vital Ljubljana.

  Mozirje – Calcit Volley II  3:1 (18, 11, -21, 19)

  Mozirje – Športna dvorana OŠ Mozirje, gledalcev 20, sodnika: Valentar, Vrenko.

  Mozirje: An. Ščuka 9, Debelak (L), Aj. Ščuka 11, Pogorevc 3, Steblovnik, Podkrajšek 9, Cigale 13, Vodlan 15, Podgornik 1, Kontrec (L), Skok. Trener: Martin Marovt.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič, A. Stupar, Maček 10, Ifko 1, L. Stupar, Butalič (L), S. Sitar 3, Vukojević 6, Gojak (L); Kraševec 14, Vučurević. Trenerka: Tjaša Gadža.

  V prvi medsebojni tekmi pred mesecem dni in pol so v Stranjah s 3:1 slavile kamniške odbojkarice, ki so kar tri, od štirih odigranih nizov, dobile na razliko. Varovanke Tjaše Gadže so v zadnjih štirih krogih vse tekme končale na razliko, v treh so se veselile zmage, boljše od njih so bile v osmem krogu le Koprčanke. Tokrat so v Mozirju naletele na razpoloženo domačo ekipo, ki jih je z zmago prehitela na drugem mestu in se s tekmo več izenačila s Koprčankami.

  Že v prvem nizu je bilo opaziti, da kamniška ekipa ni najbolj razpoložena za igro. Predvsem na sprejemu je imela veliko težav, kar so domačinke izkoriščale in si po izenačenem začetku sredi drugega niza na servis Ize Vodlan priigrale šest točk prednosti (17:11). Čeprav so se jim Kamničanke z asom Noemi Žvegla še približale na tri točke zaostanka (17:20), so Mozirjanke z asom Pogorevc povedle s 24:17 in uvodni niz zanesljivo dobile.

  Težave na sprejemu so se nadaljevale tudi v drugem niz, kajti na servis Podgrajšek je domača ekipa dosegla šest zaporednih točk za vodstvo z 12:3. Niz je bil s tem odločen, zato pa so v tretjem tudi Kamničanke pokazale, zakaj so bile do derbija v Mozirju na drugem mestu. Z asom Adriane Vukojević so sredi niza domačinkam pobegnile za štiri točke (13:9. Toda čeprav so domačinke z novim asom, tokrat Ajde Ščuka, še enkrat prišle do vodstva (15:14), so na koncu, tudi zahvaljujoč lastnim napakam Mozirjank, niz dobile.

  Začetek četrtega niza je obetal, da bi Kamničanke še peto zaporedno tekmo igrale tie-break. Vodile so še z 8:5, na 17. točki tudi še bile izenačene z domačo ekipo, v sami končnici pa so spet imele težave s sprejemom, tekmo pa je z blokom končala Ajda Ščuka.

  »Danes nam igra preprosto ni stekla. Prva dva niza smo bile popolnoma izgubljene, neodločne, kot da bi delovale utrujene. V tretjem nizu smo svojo igro malenkost izboljšale, vendar to ni bila tista naša prava igra, s katero bi lahko naredile kaj več. Mislim, da že vsi skupaj potrebujemo krajši premor, ki nam ga bo prinesel december. Na drugi strani si domačinke zaslužijo pohvale za igro in zasluženo zmago,« je po tekmi dejala Špela Lužovec, pomočnica trenerke v drugi kamniški članski ekipi.