Calcitovi ekipi v mali odbojki bosta izkušnje nabirali v tekmah za mesta

  Minuli konec tedna ni bil najbolj uspešen za mlade kamniške odbojkarice in odbojkarje. Čeprav so se borili po svojih najboljših močeh, so v oslabljenih zasedbah morali priznati premoč svojim tekmecem, tako da se v nadaljevanju sezone ne bodo več borili za naslov državnih prvakov.

  Po zmagi in porazu v prvem krogu državnega prvenstva v mali odbojki so varovanke Danijela Habjana v drugem izgubile vse tri svoje dvoboje. Že v prvi tekmi je bil z 2:0 (16, 16) boljši od njih škofjeloški Lubnik, nato jih je z 2:0 (9, 17) premagal še Vital Ljubljana, najbližje vsaj častni zmagi pa so bile Kamničanke v tekmi proti ekipi DOORS Bled, a so tudi v njej zmagale njihove nasprotnice. Izid je bil 2:1 (18, -6, 22) za Blejke.

  »Žal nismo mogli nastopiti v polni zasedbi. V prvih dveh tekmah so bile nasprotnice telesno veliko močnejše od nas, tako da nismo prišli do svoje igre, veliko lažje pa smo igrali proti Blejkam. Na koncu je o zmagovalkah odločala njihova večja zbranost, a si dekleta zaslužijo pohvale za borbeno igro,« je po koncu turnirja povedal Danijel Habjan, trener kamniških deklic.

  Za deklice Calcit Volleyja so igrale: Hana Gašperlin, Ronja Česen, Eva Albič, Jona Golob, Lara Puš Jamšek, Lea Vidmar, Valeria Ruiz Campos, Monika Sitar, Ajda Hribar in Neja Železnik.

  V oslabljeni zasedbi so drugi krog državnega prvenstva v mali odbojki odigrali tudi mladi Kamničani, ki jih vodi Jernej Smrekar. Ker Hoče na turnir niso prišle, so kamniški odbojkarji odigrali le dve tekmi in obe izgubili. Čeprav so proti kanalskemu Salonitu prikazali boljšo igro kot prejšnji teden, so vseeno izgubili z 0:2 (-23, -17), še bližje zmagi pa so bili proti Korvolley Mislinji, ko so po tesno dobljenem uvodnem nizu v drugem in tretjem ostali praznih rok. Mislinjčani so zmagali z 2:1 (-23, 20, 17).

  »Ker so bili nekateri od sošolcev naših igralcev pozitivni na testu koronavirusa, so morali ostati v karanteni, tako da nikoli ne bomo vedeli, kako bi se turnir razpletel, če bi lahko igrali v polni zasedbi. Predvsem to velja za drugo tekmo, ko smo dobili prvi niz. Tako nam ne preostaja drugega, kot da v tekmah za mesta skušamo prikazati čim boljšo igro in pridobiti dragocene izkušnje,« pa je dejal Jernej Smrekar, trener kamniških dečkov.

  Za dečke Calcit Volleyja so igrali: Mark Vuga, Urban Pate, Dorian Viriant, Miha Mihelič, Urban Sporn, Aljoša Kordič Zamljen, Miha Dolinšek, Nejc Škrlep.