V evropskih pokalih spet obe kamniški ekipi

    Tudi v novi sezoni bo Calcit Volley v evropskih pokalih igral z obema svojima ekipama. Odbojkarice Calcit Volleyja, ki so v minuli sezoni ubranile lanskoletni naslov, se bodo spet skušale uvrstiti v ligo prvakinj, medtem ko bo moška ekipa igrala v pokalu Challenge.

    Še drugič zaporedoma se bodo v ligo prvakinj skušale uvrstiti kamniške odbojkarice, ki jih, podobno kot lani, čakajo kvalifikacije. Lani jih je na zadnji stopnički sicer zaustavila poljska ekipa LSK Commercecon Lodž, toda po odpovedi ruske Uraločke iz Jekaterinburga so vseeno zaigrale med najboljšimi evropskimi ekipami. V težki skupini, v kateri je bil tudi aktualni evropski prvak, italijanski Conegliano, so osvojile prva dva niza za slovensko klubsko odbojko v tem najbolj cenjenem evropskem pokalu.

    »Tudi letos se je na željo in veselje vseh, ki delamo v ženski odbojki v Kamniku, klub odločil, da nas prijavi v ligo prvakinj. Ne glede na to, ali bomo nastopali v kvalifikacijah ali v skupinskem delu tekmovanja, želimo stopiti stopničko višje kot v lanski sezoni, ko nam je v Ligi prvakinj uspelo osvojiti prvi niz. Želimo si namreč tudi prve zmage. Zavedamo se, da je cilj visok, da ni odvisen le od nas samih, temveč tudi od sreče pri žrebu. Verjamem, da smo glede na sestavo ekipe in glede na kakovost deklet, ki bodo tvorila jedro ekipe Calcit Volleyja v prihodnji sezoni, tega tudi sposobni,« je dejal trener kamniške vrste, Gregor Rozman.

    Že nekaj sezon v evropskih pokalih redno nastopajo tudi kamniški odbojkarji. V lanski jih je v osmini finala pokala Challenge izločil Milano, za katerega sta igrala slovenska reprezentanta Jan Kozamernik in Tine Urnaut, ki sta se z italijansko ekipo na koncu veselila prvega mesta v tem tekmovanju. Kamničani bodo tudi v letošnji sezoni pod vodstvom novega trenerja Matije Pleška igrali v pokalu Challenge, v katerem bo Slovenijo zastopal tudi ACH Volley. V ligi prvakov pa bo namesto Ljubljančanov prvič zaigral Merkur Maribor.

    Poleg Kamničank bosta v ženskih evropskih tekmovanjih igrali še dve slovenski ekipi. Nova KBM Branik bo igrala v pokalu Challenge, v pokalu Challenge pa bomo spremljali nastope Krima iz Ljubljane.