Kadeti v polfinale, kadetinje v boj za mesta

  Minuli konec tedna so z državnim prvenstvom začeli tudi v obeh kadetskih kategorijah. Ekipi Calcit Volleyja sta bili polovično uspešni, saj so varovanci Jureta Sitarja še v igri za uvrstitev na zaključni turnir, oslabljenim kamniškim kadetinjam pa preostaja boj za mesta.

  V prvem krogu državnega prvenstva za kadete so odbojkarji Calcit Volleyja v soboto po porazu s Krko z 0:2 (-14, -22) in zmagi proti Žirovnici z 2:0 (12, 19) osvojili drugo mesto, kar je zadostovalo za napredovanje v drugi krog. To je bil ob oslabljeni ekipi tudi njihov glavni cilj, saj v letošnji sezoni, zaradi zakona o športu, ki igralcem ne dovoljuje igrati več kot za dve kategoriji, za kadetsko ekipo, ne morejo igrati Nik Mujanovič, Miha Okorn in Gregor Frece, ki so že igrali za drugo člansko ekipo in mladinsko ekipo Calcit Volleyja. Za nameček so manjkali še Luka Blaževič, Anže Vrhovnik in Jaka Albič.

  Že dan pozneje je bil na sporedu drugi krog, tudi na njem pa so bili Kamničani polovično uspešni. V prvi tekmi so morali priznati premoč ekipe Ljubljana Volley, čeprav so v tie-breaku že vodili s 13:10, a so Ljubljančani dosegli pet zaporednih točk za končno zmago z 2:1 (18, -22, 13). Ljubljana Volley je v drugi tekmi turnirja z 2:0 (18, 23) premagala še kranjski Vet4Pet Triglav, tako da je o drugem potniku v tretji krog odločala tekma med kamniškimi in kranjskimi kadeti. Veliko boljšo igro so prikazali Kamničani, ki so se z zmago z 2:0 (19, 19) zanesljivo uvrstili v polfinalni turnir, ki bo na sporedu to soboto. Na drugi tekmi je ekipi na pomoč priskočil tudi Luka Blaževič.

  »Ob vseh odsotnih igralcih smo pravzaprav igrali s svojo drugo ekipo, zato je uvrstitev na polfinalni turnir pravzaprav presenečenje. Proti Kranjčanom so fantje igrali sproščeno in neobremenjeno, to pa jim je tudi prineslo zmago. Če bi lahko igrali z vsemi najboljšimi kadeti, bi lahko resno računali tudi na naslov državnih prvakov, tako pa bomo skušali narediti vse, da se uvrstimo na zaključni turnir,« je po uvodnih tekmah letošnjega državnega prvenstva za kadete dejal Jure Sitar, trener Calcit Volleyja.

  Za kadete Calcit Volleyja so igrali: Enej Sladič, Jaša Skvarča, Gašper Babnik, Aljaž Klemen, Timotej Krt, Maj Koncilija, Jure Burkeljca, Maj Novak, Jakob Drolc, Luka Blaževič.

  Sreča ni bila na strani kamniških kadetinj

  Podobne težave kot kamniški kadeti je imela tudi prva ekipa kadetinj, ki se je v državno prvenstvo podale brez Žive Javornik. V prvem krogu so z 2:0 (14, 10) premagale Vital Ljubljano III, nato pa z 2:0 (11, 13) še Krim I. Manj uspeha so imele na nedeljskem domačem turnirju, ko so kar dve od treh tekem izgubile v tie-breaku in še to obakrat na razliko. V prvi tekmi so z 1:2 (-17, 13, -15) izgubile z Luko Koper, kar je pomenilo, da bodo morale svojo pot v tretji krog poiskati preko repasaža. Začetek je bil obetaven, saj so z 2:0 (18, 12) premagale POK Krško, v odločilni tekmi za napredovanje pa so se pomerile z ekipo VolleyballLjubljana. V še eni napeti in dramatični tekmi so se zmage z 2:1 (15, -26, 14) veselile Ljubljančanke.

  »Resnično škoda, da nam ni uspelo napredovati. Dekleta so se borile za vsako žogo, dale so svoj zadnji atom moči, a žal se nam ni izšlo. Seveda se nam pozna, da ne more igrati Živa Javornik, sicer naša najboljša igralka, prav tako smo že vso sezono brez Nike Kordič Zamljen, ki šele okreva po operaciji kolena. Ampak nimamo kaj, tako pač je v športu,« je povedala Katarina Vraber, trenerka prve ekipe kamniških kadetinj.

  Za prvo ekipo kadetinj Calcit Volleyja so igrale: Neža Sitar, Neža Skvarča, Alexandra Stupar, Kristina Stupar, Noemi Žvegla, Maja Ifko, Inja Uršič, Tiana Zagajšek, Zoja Somrak, Zoja Potočnik, Petra Žavbi in Mia Marija Vravnik.

  V prvem krogu je nastopila tudi druga ekipa kadetinj Calcit Volleyja, ki je obe svoji tekmi izgubila. Najprej je bil z 2:1 (-16, 19, 11) boljši od njih DOORS Bled, v repasažu pa jih je premagal tudi Vital Ljubljana II z 2:0 (11, 13). Obe kamniški kadetski ekipi tako čaka boj za mesta.