V sredo prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije za obe ekipi Calcit Volleyja

  Minuli konec tedna sta obe prvi članski ekipi Calcit Volleyja odigrali derbija slovenskega državnega prvenstva, ki sta hkrati veljala tudi za srednjeevropsko ligo. Aktualne državne prvakinje so slavile v Mariboru, medtem ko so Calcitovci pred svojimi gledalci morali priznati premoč ACH Volleyja. V sredo bosta obe ekipi igrali prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije, varovanke Gregorja Rozmana ob 19. uri v Kopru proti Ankaranu, varovanci Matije Pleška pa ob 20. uri v Ljubljani proti Črnučam. Tekma bo zaprta za gledalce.

  Calcitovke po tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige, ko so doma nepričakovano izgubile proti SIP Šempetru, ne poznajo več poraza. V srednjeevropski ligi so po zmagi nad Novo KBM Branikom praktično že uvrščene na zaključni turnir, z zmago so tudi prevzele vodstvo v domačem prvenstvu, v pokalu CEV pa so se uvrstile v drugi krog. Do konca letošnjega koledarskega leta jih čaka še nekaj težkih tekem, vrhunec pa bo zaključni turnir Pokala Slovenije, ki se v lanski sezoni za odbojkarice ni odigral, vendar se bo nanj treba še uvrstiti. Ankarančanke, njihova zadnja ovira na poti do zaključnega turnirja, so jim v začetku novembra v domači dvorani odvzele niz, zelo blizu pa so bile tudi v tretjem nizu, ki se je končal na razliko v korist Calcitovk.

  »Za nas še nekaj časa ne bo počitka, vendar se temu ne da izogniti. Samo upamo lahko, da ne bo bolezni, da ne bo še kakšnih poškodb in da bomo s pravo mero treninga in počitka speljali decembrske tekme mirno do konca. Vsekakor je Ankaran vsega spoštovanja vreden nasprotnik, ki ga bo treba vzeti sila resno, da ne bi prišlo do kakšnega neljubega presenečenja,« pred tekmo v Kopru pravi Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki bodo še nekaj časa ostale brez Naje Boise. Odlična mlada kamniška sprejemalka si je na povratni tekmi pokala CEV v Neuchatelu poškodovala levo ramo, kdaj se bo lahko vrnila na odbojkarsko igrišče, pa v tem trenutku še ni znano. V Mariboru jo je na tem položaju zelo dobro zamenjala Fatoumatta Sillah, Rozman pa v vsakem trenutku lahko računa tudi na Mijo Šiftar, ki je v tej sezoni že nekajkrat opozorila nase, in na Živo Javornik.

  Povratna tekma bo na sporedu v ponedeljek, 6. decembra, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik.

  Če so v taboru slovenskih državnih prvakinj v tem trenutku lahko bolj ali manj mirni, je drugače v taboru aktualnih slovenskih pokalnih zmagovalcev. V soboto so prikazali svojo najslabšo tekmo v letošnji sezoni, zato ACH Volley ni imel težjega dela n poti do zaslužene zmage. Tudi zato bodo morali v sredo napeti vse moči, da v dvorani Maksa Pečarja ne bi prišlo do kakšnega neljubega presenečenja, kajti Črnučani so bili trd oreh že pred dvajsetimi dnevi v sedmem krogu državnega prvenstva.

  »Najbolj me je zmotilo, da smo dokaj mirno prenesli ta poraz in da med tekmo ni bilo nobene prave reakcije. Imeli smo soliden sprejem, za naše razmere skoraj nadstandarden, v napadu pa nismo imeli ideje, kako priti mimo njihovega bloka. ACH je bil celo nekaj slabši od nas, tudi v napadu ni posebej blestel. In to je tisto, kar me moti, da so nas z nič kaj ekstra igro dobili na tako lahek način. Imeli smo določene dogovore, rešitve v napadu, ki niso bile izpeljane na najboljši način. Je pa tudi res, da bodo morali napadalci morali pristaviti več v lonček, kajti brez pravega napadalnega učinka, je težko kogarkoli premagati, kaj šele ACH Volley,« se je Matija Pleško, trener odbojkarjev Calcit Volleyja, dotaknil sobotnega poraza z Ljubljančani, svoje misli pa je že usmeril tudi v nadaljevanje sezone. »Ne preostane nam drugega, kot da nam bo sobotna tekma opomin za nadaljevanje sezone, ko moramo v bližnji prihodnosti narediti vse, da se uvrstimo na zaključni turnir Pokala Slovenije in da v prvenstvu do premora ne izgubimo več tekme. V sredo nas čaka vse prej kot lahka tekma, kako se bo končala, pa bo v prvi vrsti odvisno od nas samih.«

  Povratna tekma bo prihodnjo sredo, ob 20. uri, v športni dvorani Kamnik.

  Četrtfinale Pokala Slovenije za odbojkarice

  Prve tekme, torek, 30. november: Luka Koper – Krim (20.00), GEN I Volley – Nova KBM Branik (18.45); sreda, 1. december: Ankaran – Calcit Volley (19.00), četrtek, 2. december: GEN-I Volley – Nova KBM Branik.

  Četrtfinale Pokala Slovenije za odbojkarje

  Prve tekme, sreda, 1. december: Črnuče – Calcit Volley (19.00); že odigrano: Merkur Maribor – Panvita Pomgrad 3:1 (25, -21, 19, 19), ACH Volley – Hiša na kolesih Triglav 3:0 (18, 17,16), Salonit Anhovo – Krka 3:0 (15, 21, 23).