Zormanova si po mladinskem naslovu želi še članskega

  V prvi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige so se morale odbojkarice Calcit Volleyja pošteno potruditi, da so strle odpor domačega Ankarana, ki je v prvem nizu celo nadigral prvouvrščeno ekipo rednega dela prvenstva. Toda v nadaljevanju so Kamničanke zaustavile nalet domače ekipe in prišle do pričakovane zmage, za uvrstitev v polfinale končnice, kamor je že uvrščen GEN-I Volley, pa potrebujejo še eno. Do nje bodo skušale priti že v soboto, 13. marca, ko bodo z Ankarančankami, ob 17.30, igrale drugo četrtfinalno tekmo končnice.

  Za aktualne slovenske državne prvakinje je bila sredina tekma v Kopru prva po 18 dneh, če ne štejemo tekme osmine finala pokala Slovenije, ko so minuli petek premagale Šentvid. Na tej tekmi so igrale mlajše igralke, med njimi tudi Anja Zorman, ki je v sredo v Ankaranu sicer igrala manj, a se je izkazala s svojimi začetnimi udarci.

  »Domačinke so nas v prvem nizu presenetile s svojo odlično predstavo. S svojimi začetnimi udarci so nam povzročale veliko težav, uspešne so bile tudi v napadu, tako da nismo našle odgovora na njihovo igro. Morda tudi zato, ker že nekaj časa nismo igrale nobene močnejše tekme, na drugi strani pa so Ankarančanke igrale osmino finala končnice in so ostale v tekmovalnem ritmu. Ampak po izgubljenem nizu je bilo nadaljevanje za nas veliko boljše, ne pa tudi lahko, toda na koncu je bila najbolj pomembna zmaga, to pa zdaj v končnici tudi edino nekaj velja,« je o tekmi v Kopru dejala 19-letna Jeseničanka, ki je tretjo sezono v kamniškem dresu. V svoji prvi kamniški sezoni je že igrala za prvo ekipo, lansko je igrala za drugo ekipo Calcit Volleyja, tako kot prvi del letošnje sezone, po novem letu pa je po dobrih predstavah v 1B. DOL za ženske spet vrnila k svojim nekdanjim soigralkam.

  »To, da sem se vrnila nazaj k prvi ekipi, je zame velika spodbuda, hkrati pa tudi priložnost, da pokažem, česa sem sposobna, in da svojo igro še nadgradim. Vsekakor pa mi je igranje za drugo ekipo zelo koristilo, saj sem ves čas igrala in si s tem pridobila več izkušenj, kot bi si jih sicer in verjamem, da mi bodo prišle zelo prav.«

  V lanski sezoni tako ni sodelovala ob naslovu državnih prvakinj, zato pa je bila s Kamničankami mladinska državna prvakinja. To je bila tudi njena zadnja mladinska sezona, zato se toliko bolj veseli nadaljevanja končnice. Toda pot do ubranitve naslova državnih prvakinj je še dolga, v soboto bo potrebno še enkrat premagati Ankarančanke, še težje delo jih nato čaka v polfinalu, kjer jih že čakajo Novogoričanke, najtežje pa seveda v finalu, a do tja bo še treba priti.

  »Predvsem ne smemo ničesar prehitevati. Že sobotna tekma z Ankaranom bo zelo pomembna, vendar če bomo vanjo vstopile z mirnimi glavami in jo odigrale, kot znamo, zmaga ne bi smela biti vprašljiva. V želenem polfinalu bo z Novogoričankami zagotovo še težje. Njihova zmaga proti Grosupeljčankam v četrtfinalu končnice me ni presenetila, pričakujem pa, da bosta v drugem polfinalu igrali ekipi Nove KBM Branika in SIP Šempetra. Moja velika želja je, da bi s Calcit Volleyjem po mladinskem naslovu državnih prvakinj postala še članska. Upam, da se mi bo uresničila, ampak pot do tja bo še dolga in nepredvidljiva,« ne želi ničesar prehitevati vedno nasmejana kamniška blokerka.

  V prvi četrtfinalni tekmi končnice so v sredo en niz izgubile tudi Mariborčanke, ki so jih v prvem nizu presenetile Koprčanke. Zanimivo, tudi Koprčanke so morale igrati tekme osmine finala, najlažje delo na poti do zmage pa so imele Šempetranke, ki krimovkam v gosteh niso oddale niti niza. Tudi ti dve povratni tekmi bosta na sporedu v soboto.