Hebda prepričan v domačo zmago

  Odbojkarji Calcit Volleyja so uspešno začeli končnico Sportklub prve odbojkarske lige, saj so v prvi četrtfinalni tekmi v gosteh premagali Panvito Pomgrad. Vendar je bil s tem narejen šele prvi korak na poti do polfinala končnice, kjer bi se Kamničani v primeru še ene zmage nad Sobočani, najverjetneje pomerili z ACH Volleyjem. Druga tekma četrtfinala končnice med Calcit Volleyjem in Panvito Pomgradom bo v soboto, 13. marca, ob 20. uri v kamniški športni dvorani.

  Kamničani so redni del državnega prvenstva končali s porazom v Murski Soboti, porazom, ki zanje ni pomenil ničesar, na drugi strani pa so si Sobočani z zmago zagotovili neposredno uvrstitev v četrtfinale končnice. Hkrati je bil ta poraz za kamniške odbojkarje dovolj veliko opozorilo, da so v tekmo vstopili veliko bolj motivirano, kot pred 18 dnevi, kar se je nenazadnje pokazalo tudi na igrišču.

  »Dejstvo je, da tiste zadnje tekme rednega dela prvenstva nismo odigrali dobro, zato je bila sredina po svoje tudi nekakšen popravni izpit za nas. Zavedali smo se, da bomo morali prikazati veliko boljšo odbojko, če bomo želeli priti do zmage. Čeprav je bilo v naši igri še nekaj napak, ki se nam v nadaljevanju sezone ne bodo več smele dogajati, naša zmaga vendarle ni bila vprašljiva in vesel sem, da smo naredili prvi korak na poti do polfinala končnice,« je o sredini zmagi v Murski Soboti dejal Milosz Hebda, ki je bil z 20 točkami najbolj učinkovit igralec kamniške ekipe. Ob tem se je lahko pohvalil tudi z 69-odstotno učinkovitostjo v napadu in takšnega Hebdo si trener Jerončič želi tudi v nadaljevanju končnice. Že v soboto, ko bodo morali njegovi varovanci še enkrat premagati neugodno soboško ekipo, ki se zagotovo še ni sprijaznila s tem, da bi že v soboto končala z letošnjim državnim prvenstvom.

  »V sredo smo skušali igrati svojo igro od prve do zadnje točke in ko je bilo najbolj potrebno, smo bili učinkoviti v napadu, veliko delo pa sta s svojimi začetnimi udarci opravila Mitja Gasparini in Jan Brulec. Podoben recept bomo morali uporabiti tudi v soboto, kajti Panvita je, če ji dovoliš, da se razigra, zelo nevarna ekipa. Vseeno mislim, da imamo kakovostnejšo zasedbo, poleg tega igramo doma in ob podobni igri kot v sredo, ne bi smeli imeti večjih težav,« je izkušeni poljski sprejemalec v kamniškem dresu prepričan o novi zmagi svoje ekipe.

  Tudi po zmagi v Murski Soboti pa obstaja občutek, da kamniška zasedba v letošnji sezoni še ni prikazala svoje najboljše igre. Če ne prej, jo bo morala v polfinalu končnice. Seveda, če se vanjo uvrsti, kajti na drugi strani mreže bodo stali odbojkarji ACH Volleyja, ki so v sredo brez večjih težav premagali Hočane v gosteh.

  »O morebitnem polfinalu končnice bomo začeli razmišljati šele po Panviti, saj ne želimo ničesar prehitevati. Sicer pa tudi sam menim, da imamo v svoji igri še veliko rezerv. Imamo kakovostno sestavljeno ekipo in prepričan sem, da lahko prikažemo boljšo odbojko, kot smo jo do zdaj. Upam, da bomo to potrdili na igrišču v zadnjem delu sezone,« je želja Hebde, ki ga izidi prvih tekem četrtfinala končnice niso presenetili. Kot rečeno so Ljubljančani v gosteh premagali Hočane, brez izgubljenega niza so do zmage v Novem mestu prišli tudi Mariborčani, s 3:1 pa so v Kranju slavili Kanalci.