Slab začetek in dober konec državnih prvakinj

  V prvi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske so odbojkarice Calcit Volleyja v gosteh premagale Ankaran s 3:1 (-17, 16, 16, 18). Druga tekma bo na sporedu v soboto, 13. marca, ob 17.30 v kamniški športni dvorani. Ekipi v četrtfinalu končnice igrata na dve zmagi.

  Ankaran – Calcit Volley  1:3 (17, -16, -16, -18)

  Koper – Dvorana OŠ Anton Ukmar, brez gledalcev, sodnika: Adrovič, Kramar (oba Kamnik).

  Ankaran: Markežič 8, Pobega, Valentinova Hristoskova 17, Pangerc, Trobec 10, Vedlin Gojčič, Valenčič 6, Cerovac 4, Petranovič, M. Ačko Jarkovič (L), Okuka 10. S. Ačko Jarkovič (L). Trener: Sebastijan Mikša.

  Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 6, Pogačar, P. Marušič 1, Š. Marušič 2, Brulec Kostić 20, Boisa, Zatković 5, Janežič (L), Charuk 11, Jerala, Radišković 11, Zorman 4. Trener: Gregor Rozman.

  V rednem delu prvenstva aktualne državne prvakinje v treh tekmah Ankarančankam niso oddale niti niza, tokrat so že ga v prvem nizu. Ankaranske odbojkarice so svoje najpomembnejše delo opravile v osmini finala, ko so bile v treh tekmah boljše od Formisa, tako da so proti Kamničanke lahko igrale popolnoma neobremenjeno. Na drugi stran se je kamniški ekipi poznalo da, z izjemo pokalne tekme s Šentvidom, v zadnjih 18 dneh niso imele niti ene resnejše tekme. Toda na koncu so vseeno zabeležile prepričljivo zmago.

  Ankarančanke so v prvem nizu nadigrale kamniško ekipo, ki je ob tem imela veliko težav na sprejemu, posledično tudi v napadu. Do prve večje prednosti so domače odbojkarice prišle pri izidu 15:10, visoke prednosti pa se niso ustrašile niti po polminutnem odmoru gostujočega trenerja Gregorja Rozmana. Še več, z asom Naje Markežič so povedle že s 17:11, v končnici pa so po dveh zaporednih točkah Dobrine Valentinove Hristoskove izkoristile že svojo prvo zaključno žogo.

  Tudi v drugem nizu so domače odbojkarice dobro začele in po točki Koni Trobec vodile z 12:9. Tokrat je polminutni odmor Gregorja Rozmana obrodil sadove, saj je Eva Zatković soigralke popeljala do vodstva s 13:12. Na štirinajsti točki so Ankarančanke izid še zadnjič izenačile, do konca niza pa so osvojile le še dve točki. Zanje so bili usodni predvsem začetni udarci sester Špele in Polone Marušič, za izenačenje v nizih pa je poskrbela Katja Mihevc.

  V tretjem nizu so Kamničanke z blokom Andjelke Radišković povedle z 8:4, a so domače odbojkarice z asom Markežičeve izid na enajsti točki izenačile. S tremi zaporednimi točkami so jim gostje pobegnile na 15:12, na šestnajsti je sledilo še zadnje izenačenje v tretjem nizu, končnica pa je minila v znamenju začetnih udarcev Anje Zorman, ki je ob tem dosegla tudi dva asa.

  Podoben je bil tudi potek četrtega niza. V njem so bile nekaj časa za točko ali dve v prednosti domače odbojkarice, toda od sredine niza naprej so vajeti igre v svoje roke vzele Kamničanke. Z boljšim servisom, spet je tu prednjačila Zormanova, so se počasi oddaljevale domači ekipi, zmago pa je na koncu potrdila prav blokerka Calcit Volleyja, ki je v prvem delu sezone igrala za drugo kamniško ekipo.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ne bi ravno rekel, da smo v tekmo vstopili s slabim pristopom. Prej bi dejal, da je bil Ankaran fantastičen. Domačinke so niz odigrale praktično brez napake. Njihov servis je bil odličen, v napadu so odlično zaključevale, tako da so bile preprosto boljše od nas. Je pa res, da smo jim takšno igro tudi sami omogočili. Po izgubljenem nizu so moje igralke videle, kaj bo treba popraviti, začele so igrati ena za drugo in dokaj mirno tekmo pripeljale do konca. V končnici se štejejo le zmage.«