Kamničanke zanesljivo do druge letošnje zmage

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale Ankaran s 3:0 (18, 7, 17). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke, v sredo, 18. oktobra, ob 20. uri, v gosteh igrale z Luko Koper.

  Calcit Volley – Ankaran  3:0 (18, 7, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Tomec, Novak.

  Calcit Volley: Rituper 5, Gorjup 5, Radišković 12, Šen, Najdič 1, Hutinski 10, Boisa 4, Pucelj 14, Čižman 2, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Ankaran: Strgar (L), Bednjanič (L), Korpnik, Grbas 2, Labinjan 3, Kovačič 3, Stikić 1, Forštnarič, Kolenc, Valenčič 1, Jurič 1, Pickering 6, Jurič 5, Pangerc 3. Trener: Ivica Radočaj.

  Slovenske državne prvakinje so sezono začele z zmago v Grosuplju, ob tem pa so za nekaj časa izgubile Asjo Šen, ki si je proti svoji lanskoletni ekipi zvila gleženj. Manj uspeha so imele na svojem prvem gostovanju Ankarančanke, ki so v primerjavi z lani pomladile ekipo, v prvem krogu pa so ostale praznih rok v Hočah. Praznih rok so po pričakovanjih ostale tudi v Kamniku, kjer so bile domači ekipi enakovredne le do polovice uvodnega niza.

  V prvem nizu so Ankarančanke, ki v Kamnik prišle z zamudo zaradi zastojev na avtocesti in se je tekma začela deset minut pozneje, še vodile z 9:6, toda po polminutnem odmoru Bruna Najdiča so domače odbojkarice zadeve začele počasi prevzemati v svoje roke. Sara Hutinski je z blokom izenačila na 10:10, po napaki gostij pa so Kamničanke spet prišle do vodstva. Gostje so do 12. točke še držale korak z domačinkami, ki so na servis Hutinski dosegle šest zaporednih točk, zadnjo kapetanka Andjelka Radišković. S tremi zaporednimi točkami so gostje prepolovile svoj zaostanek, vendar so v končnici Kamničanke na servis Lare Rituper prišle do vodstva s 23:17, niz pa je končala Hutinski.

  Drugi niz je bil praktično odločen že po servisih Rituperjeve, ko so s šestimi zaporednimi točkami gostje pobegnile na 8:2, vodstvo z 2:0 v nizih pa je samo še potrdila Sara Najdič. Novinka v kamniškem dresu, slovenska reprezentančna organizatorka igre, je zaporedoma izvajala kar devet servisov, vse do vodstva z 19:5. Niz je končala Neja Čižman, ki je imela v tretjem nizu s svojimi servisi nemalo zaslug, da so Kamničanke gostjam pobegnile za štiri točke (12:8), zadnjo točko je dosegla Ula Gorjup, čeprav sta bili ekipi še pri osmi točki skupaj. Do konca niza so domače odbojkarice ob boljšem servisu, bloku in napadu svojo prednost le še večale. Po bloku Gorjupove je bilo 20:12, drugo kamniško zmago v letošnji sezoni pa je potrdila Hutinski.

  Izjavi po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: “Že druga tekma zaporedoma, ki smo jo začeli premalo agresivno, zato smo imeli težave, ki jih ne bi smeli imeti. Od druge polovice prvega niza nam je igra stekla, potem smo v začetku tretjega spet imeli določene težave. Določeni razlogi za to so objektivni, drugi niso, ampak v vsakem primeru čestitke dekletom za novo zmago, kar pa se tiče kakovosti igre, o njej ne moremo govoriti. Ampak to je delo zame, da ekipo dvignem na višjo raven in verjamem, da bomo že na prihodnji tekmi boljši. Kar pa se tiče borbenosti, nimam dekletom ničesar zameriti.”

  Sebastijan Miška, pomočnik trenerja Ankarana: “Na tekmo smo namerno šli prej kot običajno, da ja ne bi zamudili, toda pri Uncu se je promet ustavil. Še dobro, da nismo prav veliko zamudili. Vseeno to ni vplivalo na našo igro. Tekme proti Calcitu in Braniku so na neki način najlažje, saj so to tekme, v katerih nimaš česa izgubiti in na takšnih tekmah se lahko največ naučimo. Še vedno imamo veliko tehnično-taktičnih težav, ki jih rešujemo iz dneva v dan in verjamem, da bomo prišli tja, kamor si želimo. Na trenutke igramo dobro, na trenutke pa kot da smo šele začeli igrati. Pred nami je še veliko dela, videli pa smo, kaj se zgodi, če slabo serviraš na dober nasprotnikov sprejem. Kamničanke si zaslužijo čestitke za zmago.”