Živa Javornik: Želimo ubraniti tretje mesto

  Do konca 1B. DOL za ženske so le še trije krogi, mlade odbojkarice druge ekipe Calcit Volleyja pa so v boju za končno tretje mesto. Trenutno imajo točko prednosti pred Braslovčami, s tem, da bosta obe ekipe do konca prvenstva igrali še z vodilnim Formisom. Kamničanke v gosteh, pred tem pa jih v dvorani OŠ Stranje čakata še tekmi z Logatcem in Triglavom iz Kranja. Z Logatčankami bodo Kamničanke igrale v soboto, 13. februarja, ob 16.30.

  Varovanke Katarine Vraber so se pred začetkom prvenstva v 1B. DOL za ženske spogledovale s prvim ali drugim mestom, žal pa sta ekipi Formisa in Ljutomera v tem trenutku boljši od njih. Toda tudi trenutno tretje mesto je za to mlado ekipo, ki je pred začetkom sezone ostala brez dveh odličnih igralk, Zale Špoljarič in Naje Boise, ki sta se pridružili prvi kamniški ekipi, lep uspeh.

  »Že vse od začetka priprav je bil moj cilj, da se z ekipo borimo za vrh prvenstvene lestvice, zato sem pričakovala, da bomo do konca resne tekmice Formisu in Ljutomeru. Ampak očitno smo potrebovale nekaj časa, da smo se navadile na nekatere novosti v ekipi, zato smo se v ta ‘boj’ vključile malce prepozno. Seveda se je tudi poznalo, da ni bilo Zale in Naje, ki jima čestitam za napredovanje v prvo ekipo. Naš cilj na preostalih treh tekmah bo, da ostanemo v zmagovalnem nizu in ohranimo tretje mesto,« je trenutni razplet v 1B. DOL komentirala nadarjena, 16-letna Živa Javornik, ki je navkljub mladosti ena od nosilk igre kamniških princesk.

  »Vesela sem, da sem že pri teh letih ena od nosilk ekipe, kar mi daje le dodatno motivacijo za trdo delo. Bila sem že na nekaj treningih prve ekipe, moj osnovni cilj pa je, da zaigram za prvo ekipo in zastopam njene barve tudi na najelitnejšem evropskem tekmovanju,« ne skriva svojih ambicij Javornikova, ki je predlani z drugo ekipo igrala tudi v najboljši slovenski ligi in na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Zato ne preseneča, da je v začetku te »čudne« sezone s slovensko izbrano vrsto igrala na evropskem prvenstvu v Črni gori. Na koncu so se s soigralkami morale zadovoljiti s sedmim mestom.

  »Da lahko zastopaš barve državne reprezentance, je seveda ena najlepših stvari, ki se lahko zgodi igralki. Zato sem vesela, da se je moj trud poplačal in da sem doživela to izkušnjo. Upam pa, da ne bo zadnja,« je o svoji izkušnji v slovenski kadetski reprezentanci povedala igralka, ki je najbolj navdušena nad tem, kako igra francoski reprezentant Earvin N’Gapeth.

  V preostalih treh tekmah, doma v soboto z Logatcem in prihodnjo sredo s kranjskim Triglavom ter za konec še prihodnjo soboto pri vodilnem Formisu, bodo Kamničanke skušale ubraniti tretje mesto. Zanimivo je, da so bile tretje tudi v lanskem državnem prvenstvu, ko so z istim številom točk zaradi manjšega števila zmag zaostale za prvouvrščenim Ptujem in Krimom, ki letos uspešno igra v Sportklub prvi odbojkarski ligi.

  »Pričakujem tri težke tekme, v katerih lahko pokažemo, da smo prava ekipa in da smo konkurenčne vsem v ligi. V primerjavi z lansko sezono se mi zdi, da je liga še bolj enakovredna, večina ekip je mladih in nadarjenih, zato mi je kar malo žal, da bo prvenstva že konec,« si večjega števila tekem želi odbojkarica, ki se je lani z mladinsko ekipo veselila tudi mladinskega naslova državnih prvakinj.

  »Na žalost je pandemija onemogočila tekmovanja mlajših selekcij, zato bo treba to nadomestiti tudi s treningi izven kluba. Ampak sem izredno vesela, da lahko sploh treniramo, kaj šele igramo, ker nekateri teh možnosti nimajo,« pa se novih izzivov veseli dijakinja Gimnazije Šiška, ki ji šolanje na daljavo ne povzroča večjih težav, saj lahko tako še več časa nameni odbojki in treningom. Seveda pa si želi, da bi se vse kmalu vrnilo v normalno stanje.