V 60 minutah strli odpor zagrebške Mladosti

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige v domači športni dvorani premagali zagrebško Mladost s 3:0 17, 19, ). Z zmago so potrdili trenutno drugo mesto v tem tekmovanju, vendar imajo tri tekme več kot tretjeuvrščeni ACH Volley, s katerim se bodo v ponedeljek, 15. februarja, ob 20. uri pomerili v 20. krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške.

  Calcit Volley  – Mladost Zagreb  3:0 (17, 19, 11)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Milojević (Ljubljana), Markelj (Bled).

  Calcit Volley: Kos 17, Hribar (L), Bregar, Purič, Kosmina 17, Gasparini 5, Hebda, Klobučar, Jerončič 9, Brulec 4, Beravs, Štalekar 5, Plot (L), Mujanovič. Trener: Gregor Jerončič.

  Mladost Zagreb: Višić 2, Cvanciger, Nikačević 5, Mitrašinović 4, Bakonji 2, Šarčević (L), Jurić, Radoš (L), Vasko, Radoš (L), Vranješ 6, Đukić 3, Vojak 6, Zeljković 2. Trener: Davor Meringer.

  Kamničani, ki so si v nedeljo z zmago v Pliberku že zagotovili nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ki bo 27. in 28. februarja v Zwettlu, so v dvoboj z zagrebško Mladostjo krenili neobremenjeno in sproščeno. Domači trener Gregor Jerončič je tako lahko odpočil nekatere svoje varovance, ki jih v ponedeljek čaka derbi z ACH Volleyjem.

  V prvem nizu je bil izid izenačen le do pete točke, po dveh uspešnih napadih Mitje Gasparinija in bloku Martina Kosmine pa so Zagrebčani prvič zaostajali za tri točke (8:5). Do odločilne prednosti so domači odbojkarji prišli na servis Kosmine, ko so vodstvo s 15:13 povišali na 19:13. Zadnjo točko je z asom dosegel Timotej Gal Kos, v prvem nizu pa so Kamničani prevladovali predvsem v bloku, saj so v elementu igre kar sedemkrat zaustavili napad gostov.

  Tudi v drugem nizu je kamniška ekipa nadaljevala z učinkovito igro v napadu. Razpoložen je bil predvsem Kosmina, ki je tudi dosegel točko za vodstvo s 17:10. Visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkarjev, ki so še naprej pritiskali z začetnim udarcem, v napadu se je Kosmini pridružil še Kos, letošnja okrepitev Calcit Volleyja pa je tako kot v uvodnem nizu, z asom potrdil vodstvo Kamničanov z 2:0 v nizih.

  Razpoloženi Kamničani so dobro krenili tudi v tretji niz, v katerem so z asom Roka Jerončiča Zagrebčanom pobegnili za štiri točke (7:3). Čeprav ni tekma odločala o ničemer več, so domači odbojkarji nadaljevali z zbrano igro in po asu Saša Štalekarja povedli že z 12:7. S tem pa težav za Zagrebčane še ni bilo konec, kajti po novem uspešnem napadu Kosa so zaostajali že za sedem točk (7:14). Po polminutnem odmoru Davorja Meringerja je Rok Jerončič z dobro odigranim prvim tempom bolj ali manj zapečatil usodo Mladosti, ki se je tako morala sprijazniti še s svojim sedmim porazom v letošnji srednjeevropski ligi. Ob tem pa ima na svojem kontu le dve zmagi. Zadnjo točko na tekmi je dosegel najbolj učinkovit igralec tekme, Martin Kosmina.

  Izjava trenerja po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »V vsaki tekmi je pomembno, da je ekipa od prve žoge naprej osredotočena na to, da nasprotnika oddaljimo od mreže. Nocoj nam je to uspelo z začetnimi udarci in potem normalno tudi z igro. Side-out nam je normalno tekel, sprejem je bil v redu in potem je bilo vse lažje. Res je, da Zagrebčani niso prišli s tisto energijo, ki so jo imeli pred dnevi na prvi tekmi v Zagrebu, ampak to mora biti vodilo na vsaki tekmi. Se pravi, ne glede na to, v kakšnem položaju smo, moramo ves čas biti agresivni. To je zdaj edini način, ki prinaša uspeh. Na break-pointu moraš biti agresiven, kajti to je edini način, da osvajaš točke. Skratka, zadovoljen sem, da smo s takšno miselnostjo vstopili v tekmo in da do zadnje osvojene točke nismo popuščali.«