Manja Jerala: Tekma v Novi Gorici ne bo le formalnost

  Odbojkarice Calcit Volleyja so si že pred kratkim zagotovile prvo mesto po rednem delu Sportklub prve odbojkarske lige s sredino zmago proti Novi KBM Branikom pa so ga samo potrdile. Toda to ne pomeni, da bodo Kamničanke v zadnji dve tekmi rednega dela prvenstva vstopile brez motiva, saj želijo nadaljevati svoj zmagoviti niz, ki so ga v začetku decembra prekinile Šempetranke, s katerimi se bodo pomerile prihodnjo soboto, to soboto pa jih v Novi Gorici, ob 18. uri, čaka dvoboj z domačim GEN-I Volleyjem.

  V sredo so Kamničanke še tretjič v letošnji sezoni premagale mariborsko ekipo, vendar je bila njihova pot do treh točk najtežja do zdaj. Delno zato, ker trenutna forma kamniške ekipe ni ravni, kot je bila pred zadnjim turnirjem lige prvakinj v Nantesu, delno pa tudi zato, ker je igra mariborske ekipe vse boljša in bo še kako nevarna v končnici državnega prvenstva.

  »Že od nekdaj so Mariborčanke naše največje tekmice in seveda je naš cilj vedno zmaga. Še posebej zdaj, ko se bliža končnica, je pomembno, da nasprotnim ekipam in same sebi dokažemo, da je naše prvo mesto na lestvici zasluženo. Res je, da iz Francije naprej ne kažemo svoje najboljše igre. Zadnji cikel tekmovanj je bil za našo ekipo zelo naporen in pravzaprav še nismo imele priložnosti, da bi se konkretno spočile in tako na tekmah kot na trening pokazale svojo pravo igro. Mislim pa, da se počasi vračamo in da bomo v končnici spet v želeni formi,« je prepričana Manja Jerala, mlada blokerka Calcit Volleyja, ki v letošnji sezoni vse bolj opozarja nase.

  Čeprav sta do končnice še dva kroga, aktualne državne prvakinje vse bolj pogledujejo tudi proti njej. Trenutno prvo mesto v končnici ne bo pomenilo prav veliko. Zadnja tekma z Nova KBM Branikom je pokazala, da bodo Mariborčanke v končnici še nevarne, seveda pa ne smemo pozabiti na SIP Šempeter, ki je do zdaj edini premagal Kamničanke in s katerim bodo igrale prihodnjo soboto.

  »Seveda se že pogovarjamo tudi o končnici državnega prvenstva, saj je do prvega dne priprav na novo sezono naš glavni cilj, da ubranimo lanskoletni naslov državnih prvakinj. Zavedamo pa se, da to ne bo lahko,« je v napovedih previdna devetnajstletna odbojkarica, ki je vse od leta 2017 v kamniškem dresu.

  Sobotna tekma z Novogoričankami resda ne bo odločala o ničemer, vsaj kar se kamniške ekipe tiče. Toda kot pravi Gregor Rozman, ki je v odsotnosti obolelega Aljoše Jemca spet vodi Calcit Volley, je izredno pomembno, da nadaljujejo zmagoviti niz. »Vsekakor je ne glede na število točk na lestvici sobotna tekma pomembna. GEN-I Volley je ekipa, ki se bori od začetka do konca in naša naloga bo, da jim pokažemo, da smo boljše. To pa zagotovo ne bo lahko in v tekmo bomo morale stopiti stoodstotno, drugače verjamem, da nam Novogoričanke lahko povzročijo kar nekaj težav.«

  Koliko pa se Kamničankam pozna, da z njimi ni Aljoše Jemca, ki bo najverjetneje še kar nekaj časa odsoten?

  »Njegova odsotnost se zagotovo pozna, saj imata z Rozmanom kar nekaj razlik glede vodenja same ekipe. Res pa je, da smo pretekla tri leta igrale pod vodstvom Gregorja, kar pomeni, da smo na njegov način dela navajene in morda zaradi tega odsotnost Aljoše nima tako slabega vpliva, kot bi ga lahko imela. Načeloma pa ekipa deluje popolnoma normalno,« meni Manja Jerala, ki si, podobno kot soigralke, v prihodnosti spet želi zaigrati v ligi prvakinj. Ob tem pa realno razmišlja. »Kar se tiče igre v ligi prvakinj in kakovosti posameznih ekip v njej je dejstvo, da nam do njihove ravni manjka še veliko. Ekipe, kot sta recimo Conegliano in Fenerbahče, sestavljajo igralke, ki so po celem svetu znane zaradi svoje kakovosti, prav tako so to ekipe, ki so si priigrale zmage, o katerih me za zdaj lahko le sanjamo. Verjamem pa, da bi se z več kakovostnimi tekmami lahko izenačile vsaj z ekipami, kot je recimo Nantes. Vsi se zavedamo, da vsaka ekipa svojo najboljšo igro pokaže, ko igra proti ekipi boljši od sebe in to smo me tudi pokazale morda v Italiji, še bolj kot v Franciji.«