Že v sredo si želijo zagotoviti polfinale končnice

  V sredo ob 19. uri bodo v športni dvorani OŠ Prežihov Voranc na Ravnah na Koroškem odbojkarji Calcit Volleyja igrali svojo drugo četrtfinalno tekmo končnice Sportklub prve odbojkarske lige za moške. Kamničani so v prvi, v soboto, doma zmagali s 3:0 (14, 26, 14) in za uvrstitev v finale potrebujejo kakršnokoli zmago.

  Po dveh nesrečnih porazih v finalu Pokala Slovenije in finalu srednjeevropske lige, obakrat je bil zanje usoden ACH Volley, so kamniški odbojkarji na najboljši možni način odigrali tekmo z Ravenčani. Od prve točke naprej so, z izjemo končnice drugega niza, ko so po vodstvu z 19:14 gostom dovolili, da so celo prišli do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih, nadzorovali potem tekme in zanesljivo prišli do zmage.

  »Vedeli smo, da nam bo lažje igrati, če bomo že od samega začetka igrali na polno in da nam bo, če si bomo priigrali večjo razliko, lažje tekmo pripeljati do konca. V drugem nizu smo sicer dovolili, da so se nam približali, tako da smo se reševali v končnici. Ampak na koncu smo dosegli tisto, kar smo si želeli, kar pa je tudi najbolj pomembno,« je prvo četrtfinalno tekmo končnice državnega prvenstva komentiral Jure Okroglič.

  Ravenčani so svoj osnovni cilj, obstanek v Sportklub prvi odbojkarski ligi, dosegli, tako da bo v sredo pred svojimi navijači lahko igrali popolnoma neobremenjeno. Cilj kamniške ekipe je, da četrtfinalno serijo končajo že v sredo in se v miru pripravijo na polfinale končnice, v katerem se bodo pomerili z boljšim iz dvoboja med Mariborčani in Kanalci. V prvi tekmi so odbojkarji Salonita praznih rok ostali šele v petem nizu.

  »Tega se zavedamo, zato pričakujemo še eno težko tekmo, toda s pristopom, kakršen je bil večji del prve četrtfinalne tekme, nam bo uspelo.  Dejansko nam prav pride vsak dan več, ki bi ga lahko namenili pripravi polfinalnim bojem. Bomo videli, kako se bo končal obračun med Mariborčani in Kanalci, prepričan pa sem, da Mariborčanom v sredo ne bo lahko, kar pa me niti ne preseneča. Bolj presenečen sem bil, da že med sezono Salonit ni igral bolje in bil višje uvrščen, vendar so imeli nekaj težav s poškodbami in boleznijo, tako da so izgubili tekme, ki bi jih morali dobiti,« se je iger svojega matičnega kluba dotaknil kamniški sprejemalec, ki se je v soboto izkazal z 71-odstotnim sprejemom.

  Na žalost imajo težave s poškodbami tudi v kamniškem taboru. Predvsem to velja za njihovega kapetana Jana Klobučarja.

  »Zdaj smo ostali le pri treh sprejemalcih, tako da ima vsakdo od nas večjo odgovornost. Manjšo poškodbo je staknil tudi Uroš Pavlović, vendar ni tako resna, kot je Klobučarjeva in verjamem, da nam bo kmalu pomagal.«

  Kamničani so do finala končnice državnega prvenstva oddaljeni le še tri zmage, vendar v klubu ne želi nihče ničesar prehitevati. Zavedajo se, da morajo iti korak za korakom, tekmo za tekmo in da je to edini način, da pridejo do novih obračunov z ACH Volleyjem. Spoznanje, da so zelo blizu Ljubljančanom, pravzaprav vsako tekmo bližje, je spodbudno, toda po drugi strani je lahko še toliko večji pritisk zanje.

  »Dejstvo je, da smo v letošnji sezoni z Ljubljančani izgubili že šestkrat, vendar nas niso nikoli nadigrali. Morda je pa tudi res, da so vedno igrali le toliko, kolikor so potrebovali za zmago. Ampak karkoli že, spoznanje, da smo jim blizu, je lepa popotnica za nas, toda najprej si moramo nove tekme z njimi šele priboriti,« si novih obračunov s svojo nekdanjo ekipo želi 26-letni odbojkar, ki bi si podobnega vzdušja, kot je bilo na finalu Pokala Slovenije v Velenju želel na čim več tekmah. Tako kot tudi video challenge.

  V sredo bodo na sporedu tudi preostale tri povratne četrtfinalne tekme končnice državnega prvenstva. Poleg Kamničanov so v prvi brez izgubljenega niza do zmage prišli tudi odbojkarji ACH Volleyja, ki jih zdaj čaka gostovanje v Novem mestu, in Panvite Pomgrada, ki bodo igrali v Kranju. Najbolj napeto naj bi bilo, vsaj sodeč po prvi tekmi, v Kanalu, saj je Salonit v Mariboru izgubil šele v petem nizu in še to na razliko.