Hutinski: Koprčanke ne bodo še enkrat naredile toliko napak

  Odbojkarice Calcit Volleyja v sredo ob 20. uri v dvorani OŠ Koper čaka druga četrtfinalna tekma končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske. V prvi so v soboto doma premagale Luko Koper s 3:0 (14, 17, 15), tako da za uvrstitev v polfinale končnice, kjer se bodo pomerile z boljšo ekipo iz dvoboja med Formisom in SIP Šempetrom, potrebujejo le še zmago.

  Za kamniškimi odbojkaricami je bilo neverjetno stresno obdobje. Po izpadu v polfinalu srednjeevropske lige in porazu v finalu Pokala Slovenije so sredi prejšnjega tedna ostale še brez svojega trenerja Gregorja Rozmana. Težko je reči, kaj od naštetega je bilo bolj stresno.

  »V vsakem primeru nas je najbolj pretreslo to z Rozmanom, ker ga vse zelo spoštujemo in je odličen človek. Najbolj pomembno je, da je zdaj z njim vse v redu. Seveda sta tudi poraza pustila določene posledice, kajti nikoli ni prijetno izgubiti. Na žalost smo se prebudile šele v tretjem nizu, prva dva pa sta bila za pozabo. Žal se je potem v tie-breaku končalo, kot se je, ampak s tem smo se morale sprijazniti. Me pa veseli, da je bilo v Velenju tako veliko število gledalcev in tudi zato mi je žal, da se nismo prej sestavile in pokazale svoje prave igre. Prepričana sem, da se nam to do konca sezone ne bo več zgodilo in da smo se z obeh porazov veliko naučile,« je o težkem obdobju, ki je za odbojkaricami Calcit Volleyja, spregovorila njihova blokerka Sara Hutinski.

  Razveseljivo je, da so navkljub vsem tem težavam Kamničanke v soboto prepričljivo ugnale Koprčanke, ki so jim h gladki zmagi veliko pomagale tudi same, saj so naredile kar 29 lastnih napak.

  »V sredo nikakor ne smemo pričakovati, da bodo Koprčanke še enkrat naredile toliko lastnih napak in prepričana sem, da bodo prikazale boljšo igro. Tudi zato bomo morale v igro vstopiti, kot da igramo finale končnice in to ne glede, da so Koprčanke v letošnji sezoni igrale v 1B. ligi. Verjamem, da se bomo tega držale in da si bomo že v sredo zagotovile uvrstitev v polfinale končnice,« je v uspeh kamniške ekipe prepričana Hutinski, ki jo veseli, da bo Luka Koper v prihodnji sezoni spet igrala med najboljšimi slovenskimi klubi.

  »Zadnje tri mesece lanske sezone sem igrala v Kopru in čeprav se je veliko igralk zamenjalo, imam s tistimi, ki so ostale, še vedno dober odnos. V Kopru sem se dobro počutila in na to obdobje imam lepe spomine,« se enodnevne vrnitve na slovensko obalo veseli izkušena Hutinski, ki ne skriva zadovoljstva, da je Rozmana na kamniški klopi zamenjal Gašper Ribič.

  »Mislim, da je bila to najboljša možna rešitev. Je zelo umirjen, tehnično zelo dobro podkovan, tako da je res zelo dobra menjava za Rozmana. Verjamem, da bo lahko z nami normalno delal in nas popeljal do naslova državnih prvakinj.«

  Istočasno bo v sredo v Kopru tudi povratna četrtfinalna tekma med Ankaranom in GEN-I Volleyjem, le da bo v dvorani OŠ Anton Ukmar. V prvi so s 3:2 slavile Novogoričanke, s 3:2 pa so v Grosupljem v soboto do zmage prišle Mariborčanke, ki bodo v sredo z ATK Grosupljem igrale doma. Na dobri poti, da se uvrsti v polfinale končnice, je tudi Formis, ki je v prvi tekmi v gosteh premagal SIP Šempeter s 3:1. Zmagovalke tega obračuna se bodo v polfinalu končnice pomerile z boljšim iz dvoboja med Luko Koprom in Calcit Volleyjem.