Že na Ravnah nazaj v zmagovite tirnice

  Odbojkarje Calcit Volleyja še peče poraz s Salonitom, toda že v soboto bodo imeli priložnost, da nanj pozabijo in se osredotočijo v nadaljevanje sezone. V 16. krogu Sportklub prve odbojkarske lige bodo v gosteh igrali s Fužinar Sij Metalom. Tekma v dvorani OŠ Prežihov Voranc na Ravnah se bo začela ob 19. uri.

  Prejšnji teden se za kamniške odbojkarje ni razpletel ravno po njihovih željah. Čeprav so na turnirju srednjeevropske lige v Osijeku po nepričakovanem porazu s slovaško ekipo Komarno že naslednji dan nadigrali domačo Murso, so v soboto v prvi tekmi zadnje tretjine rednega dela državnega prvenstva praznih rok ostali še proti Salonitu iz Kanala. Na obeh tekmah, ki so ju izgubili, v kamniški ekipi ni bilo prave energije, česar se zaveda tudi njen kapetan Jan Klobučar.

  »Na vsaki tekmi seveda želimo zmagati, res pa je, da se nam na dveh ni izšlo. Kaj je krivda za to, ne vemo. Morda to, da smo imeli prejšnji teden pred tekmo s Kanalci že dve tekmi, z njimi smo igrali tudi že v prejšnjem krogu, ob tem pa še vedno veliko treniramo, saj si želimo, da bi bili v čim boljši formi, ko bo prišlo do zaključnih bojev. Zavedamo se, da vse to ni opravičilo za poraza, če nič drugega, bi morali na obeh tekmah pokazati več. Toda zdaj je, kar je, moramo se ozreti v prihodnost, pred nami je tekma s Fužinarjem, ki doma tudi lahko preseneti, zato bomo morali v svoji igri nekaj spremeniti in predvsem pokazati več. V tem tednu smo naredili vse, da se bo to tudi zgodilo,« boljše čase kamniških odbojkarjev napoveduje njihov kapetan Jan Klobučar.

  Da se Kamničani po porazu znajo dvigniti, so dokazali prav v Osijeku, ko so po porazu s Slovaki brez večjih težav premagali domačine turnirja. Dejstvo je, da poraz s Kanalci boli, toda na lestvici se to Kamničanom ni prav nič poznalo, prav tako so najbolj pomembne tekme sezone šele pred vrati.

  »Dokler je prvenstvo še v toku in dokler smo še v igri za najvišja mesta, je nepotrebno, da bi iz vsakega poraza delali preveliko tragedijo. Še vedno so odprte vse možnosti. Res je, da noben poraz ni prijeten, v vsakem primeru pa moramo narediti vse, da se v soboto vrnemo v zmagovite tirnice,« je odločen Klobučar, ki se zaveda, da bodo Ravenčani zdaj veliko nevarnejši, kot so bili na prvih dveh medsebojnih tekmah. Obe so Kamničani dobili s 3:0.

  »Vsaka ekipa bo igrala dobro, če ji ponudiš to priložnost, zato bo veliko odvisno od nas, ali jim bomo dovolili, da se razigrajo. Tako kot vsaka ekipa bodo tudi Ravenčani, če bodo dobili občutek, da smo ranljivi, to skušali izkoristiti. Zato še enkrat, pozabiti moramo na to, kaj se je zgodilo, moramo se osredotočiti na sobotno tekmo, dvigniti glave in že v soboto dokazati, da je bila tekma proti Salonitu samo naš slab dan,« je še dejal kapetan Calcit Volleyja.

  V soboto bodo na sporedu tudi preostale tri tekme 16. kroga državnega prvenstva. Kanalci bodo po zmagi v Kamniku gostili utrujeni ACH Volley, ki mu v Ankari ni uspel preboj v izločilne boje lige prvakov. Kranjčani, ki so trenutno na petem mestu prvenstvene lestvice, bodo igrali s Panvito Pomgradom, medtem ko bo Merkur Maribor doma igral s Črnučami.