Ljutomerčanke izkoristile slab dan kamniških princesk

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga 1B. DOL za ženske v dvorani OŠ Stranje izgubile proti Ljutomeru z 0:3 (-23, -11, -25). V prihodnjem krogu bodo že v petek, ob 20.15, gostovale v Novem mestu proti domačemu TPV Volleyju NM.

  Calcit Volley II – Ljutomer   0:3 (-23, -11, -25)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 30, sodnika: Golob, Maglič.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 2, A. Stupar 3, Maček 12, Ifko 2, Vravnik, L. Stupar 1, Butalič (L), S. Sitar 5, Gojak (L), Somrak, Gimpelj 16. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Ljutomer: Banfi, Šijanec 1, Škrobar 1, Makoter 8, Pinarič 8, Pogorevc, Ana Kolmanič 21, Anja Kolmanič 4, D. Oletič 9, A. Oletič, Sužnik (L), Novak (L). Trener: Bojan Novak.

  Mlade kamniške odbojkarice so po dveh zmagah v letu 2023, obakrat s 3:0, prvič klonile. Tokrat pred svojimi navijači, zanje pa je bil usoden Ljutomer, ki so ga pred trinajstimi dnevi premagale v 13. krogu državnega prvenstva v gosteh. Ker so danes zmagale tudi Mozirjanke, so zdaj kamniške odbojkarice na tretjem mestu, dve točki za drugim, ki še vodi v končnico državnega prvenstva. Prvo je že bolj ali manj oddano Koprčankam.

  Čeprav so domače odbojkarice igrale brez Nike Kraševec, že nekaj časa pa igrajo tudi brez Adriane Vukojević, ki zdaj igra za prvo kamniško ekipo, so dobro vstopile v tekmo, saj so na servis Alexandre Stupar povedle z 9:4. Tudi pred vstopom v končnico niza so Kamničanke po uspešnem napadu Anje Maček še imele lepo prednost (22:19), čeprav so se jim pred tem gostje približale na točko zaostanka (19:22). Toda v sami končnici niza je Iva Šijanec z asom izid izenačila, razpoložena Ana Kolmanič pa z dvema uspešnima napadoma Ljutomerčankam zagotovila vodstvo z 1:0 v nizih.

  Še pod vtisom zapravljene priložnosti v uvodnem nizu so domače odbojkarice začele drugega, v katerem so gostje z asom Diane Oletič pobegnile na 8:3. Nadaljevanje je bilo za domačo ekipo samo še slabše, kajti Ljutomerčanke so na krilih Ane Kolmanič, ki je do konca tekme dosegla kar 21 točk, pridno večale svojo prednost. Niz se je končal z napako Kamničank.

  Tudi začetek tretjega niza ni obetal veliko dobrega za varovanke Tjaše Gadža, saj so gostje povedle s 4:0. Na šesti točki so jih Kamničanke ulovile, po uspešnem napadu Kaje Makoter pa je Ljutomer vodil s 13:8. S tem težav za Kamničanke še ni bilo konec in po novih dveh točkah Makoter je bilo že 20:14 za Ljutomer. Vendar se kamniške odbojkarice niso predale, saj je Kaja Gimpelj izid na dvajseti točki izenačila, prišle pa so tudi do zaključne žoge. Gostje so jo ubranile, nato pa z asom Ane Kolmanič z drugo zaključno žogo prišle do končne zmage.

  Izjava po tekmi

  Kaja Gimpelj, odbojkarica Calcit Volleyja II: »Današnja tekma je bila žal odraz razpada sistema, ki si ga ne smemo ponovno dopustiti. O sami tekmi ni kaj dosti povedati, razen neverjetne obrambne akcije kapetanke Maček in Gojakove. Naše misli so že osredotočene na petkovo gostovanje v Novem mestu.«

   

  .