Po Mariboru zdaj v Grosuplje

  Odbojkarice Calcit Volleyja bodo po polovičnem uspehu na turnirju srednjeevropske lige v Mariboru v soboto nadaljevale s tekmami v Sportklub prvi odbojkarski ligi za ženske. V 16. krogu jih čaka še gostovanje, tokrat se bodo ob 19.15 pomerile z domačo ekipo ATK Grosuplje.

  Kamničanke so na drugem turnirju srednjeevropske lige po porazu z Novo KBM Branikom, prvem v letošnjem letu, v drugi tekmi premagale do takrat neporaženo Bekescsabo, ki je praznih rok ostala tudi na četrtkovi tekmi z bankirkami. Mariborčanke kot Madžarke so tako redni del tekmovanja končale; medtem ko se je Bekescsaba s štirimi zmagami in dvema porazoma že uvrstila na zaključni turnir, so Mariborčanke še v čakalnici. Tako kot tudi Kamničanke, ki so do zdaj v tem tekmovanju odigrale tri tekme in so pri dveh zmagah. Zanje bo bržkone odločilni zadnji turnir v Zagrebu, kjer se bodo pomerile z zagrebško Mladostjo in ukrajinskim Prometejem iz Dnipra. Obe ekipi sta v štirih tekmah trikrat prišli do zmage, še pred tem pa slovenske državne prvakinje, 1. februarja, čaka še gostovanje v Linzu.

  »Po porazu z Mariborčankami smo tudi v tekmo z Madžarkami vstopili v nekakšnem krču, toda po prvem nizu so igralke spoznale, da lahko pridejo do zmage, če bodo delale tiste stvari, ki jih delamo na treningu in če bodo stopile skupaj. Veseli me, da so stopile skupaj, izvlekle tretji niz, v četrtem pa so samo dokončale tekmo. S to zmago ostajamo v igri za napredovanje, kajti pred nami so še pomembne tekme, je bila pa ta zmaga pomembna tudi iz psihološkega vidika,« je o turnirju v Mariboru spregovoril Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Za Kamničanke je prvič v letošnji sezoni končno lahko igrala Neneh Sillah, ki je samo potrdila svojo kakovost, na tekmi z Madžarkami pa se je na mestu proste igralke izkazala Živa Griljc. V drugem nizu je v igro vstopila namesto obolele Katje Banko in popolnoma opravičila zaupanje trenerja Rozmana.

  »Katja je imela zdravstvene težave in je komaj stala na igrišču, zato smo dali priložnost Živi, ki si zasluži vse pohvale. Resnično je igrala hrabro, v polju rešila nekaj težkih žog, njene podaje so bile natančne, tako da sem lahko samo vesel, da imamo tudi na tem igralnem mestu primerno zamenjavo,« je Griljčevo pohvali njen trener.

  Časa za počitek ni, že v soboto namreč kamniško ekipo čaka gostovanje v Grosupljem. Obe letošnji medsebojni tekmi so dobile kamniške odbojkarice, ki realno pričakujejo tudi tretjo zmago.

  »Včeraj smo nekaj več časa namenili počitku, danes nas že čaka trening in v soboto tekma. Pred nami je spet naporen ritem tekem, vsaka od njih pa bo za nas pomembna. Na splošno je naš sistem igre naravnan tako, da skušamo dati priložnost čim več igralkam, kajti v nadaljevanju prvenstva bomo potrebovali prav vsako od njih. Sobotna tekma bo vsekakor pomembna za nas in ne smemo ničesar prepustiti naključju, kajti ni vseeno, ali bomo v končnico vstopili s prvega ali drugega mesta. Prvega mesta še nimamo zagotovljenega, zato bomo morali vsako tekmo odigrati resno in zbrano,« je še dejal Rozman.

  V soboto bodo na sporedu še preostale tri tekme 16. kroga državnega prvenstva. Mariborčanke bodo v štajerskem obračunu gostile SIP Šempeter, Ankarančanke pa v primorskem GEN-I Volley. V Hočah se bosta pomerila še Formis in Krim.