V Istanbul po tako želeni niz

  Pred odbojkaricami Calcit Volleyja je najbolj verjetno njihova zadnja tekma v letošnjem pokalu CEV. V četrtek ob 16. uri se bodo v povratni tekmi drugega kroga pokala CEV v Istanbulu pomerile z ekipo Eczacibasi Dynavit. Čeprav so na prvi tekmi pred tednom dni Calcitovke pred svojimi navijači pustile dober vtis, to ni bilo dovolj, da bi proti najbolj trofejni turški ekipi osvojile vsaj častni niz. S 3:0 (23, 17, 15) je zmagal Eczacibasi Dynavit, ki za napredovanje v četrtfinale potrebuje le še dva niza.

  Aktualne slovenske državne prvakinje so v Istanbul odpotovale danes dopoldne, zvečer pa jih v dvorani Eczacibasija čaka trening. Na pot so odšle vse igralke z izjemo poškodovane Naje Boisa in Ane Marije Vovk, ki je sicer že okrevala po poškodbi, a bo izpustila to gostovanje. Čeprav imajo Calcitovke realno malo možnosti za napredovanje v tretji krog, to nikakor ne pomeni, da gredo v Turčijo na izlet.

  »Zagotovo ne gremo na izlet, nasprotno, skušali bomo odigrati čim boljšo igro in naredili bomo vse, da bi domačinkam odvzeli vsaj en niz, ki si ga tako zelo želimo. Na prvi tekmi v Kamniku je bila tista največja razlika, ki je na koncu odločila zmagovalke, učinkovitost v napadu in boljšem bloku turške ekipe. V vseh drugih elementih igre smo jim bili blizu ali celo enakovredni. Na teh stvareh moramo zdaj graditi in upati, da bomo na povratni tekmi bolj učinkoviti v napadu. Morali bomo igrati hrabro, bolj prodorno, hkrati bolje kot na prvi tekmi,« je o glavnih razlogih za poraz svojih varovank na prvi tekmi v Kamniku dejal Gregor Rozman.

  V Kamniku je v napadu blestela predvsem Tijana Bošković, ki je imela na koncu tekme 67-odstotno učinkovitost v napadu. Toda zanjo tako ali tako velja, da gre za eno najboljših igralk na svetu, kako jo zaustaviti, pa si glavo belijo tudi veliko bolj kakovostne ekipe, kot je kamniška.

  »Vemo, da jo tudi veliko boljše ekipe od naše niso uspele zaustaviti, zato se niti nima smisla preveč z njo ukvarjati. Ona bo zagotovo naredila svoje in bo prispevala največji delež točk svoji ekipi, zato se bomo bolj osredotočili na druge igralke in skušali tam iskati svoje priložnosti. Predvsem pa bomo morali na maksimalno možno raven dvigniti svojo igro. To se mi zdi pomembneje, kot pa, kako zaustaviti Tijano Bošković,« meni Rozman.

  Seveda pa Eczacibasi, ki je v soboto po domači zmagi nad ekipo Bolu Bld s 3:0 po polovici rednega dela prvenstva na prvem mestu, ni le Tijana Bošković. Tu so še izkušena podajalka Maja Ognjenović, Američanka McKenzie Adams, blokerki Merve Atlier in Laura Heyrman, libero Simge Sebnem Akoz, ki na prvi tekmi ni igrala ter seveda številne druge. V vsakem primeru pa bo tekma v Istanbulu odlična priložnost, da se čim bolje pripravijo na zaključni turnir Pokala Slovenije. Polfinalna tekma s Krimom bo na sporedu že v ponedeljek, 20. decembra.

  »Trenutno je naš največji cilj Pokal Slovenije in vsa energija je na polfinalni tekmi s Krimom. In v tej luči bo tekma v Carigradu dobrodošla, zato je prav, da se osredotočimo predvsem na svojo igro in da se iz te tekme čim več naučimo, kar nam bo prav prišlo v nadaljevanju sezone. Vsaka takšna tekma, ki jo odigraš proti takšnim igralkam, je lepa naložba za prihodnost,« poudarja trener odbojkaric Calcit Volleyja.