Zasluženo smo državne prvakinje

  Kapetanka aktualnih državnih prvakinj, odbojkaric Calcit Volleyja, Olivera Brulec Kostić, je v teh dneh v Novem mestu, kjer s sinom Vukom in možem Janom Brulcem preživlja karanteno.

  V prisilnem odmoru Oliveri Brulec Kostić ni dolgčas, za kar poskrbi njen dveletni sin Vuk, ki je njen redni spremljevalec na domačih tekmah Calcit Volleyja. »Prav po njegovi zaslugi sem ves čas v formi. Dveletni otroci to zelo dobro znajo,« je v smehu dejala kapetanka Kamničank, ki ob razigranem Vuku tudi drugače skrbi za svojo telesno pripravljenost. »Od našega kondicijskega trenerja Gregorja Sobočana smo vse igralke dobile program, ki se ga tudi držim. Tako vsak dan izkoristim tudi za treninge v naravi, druge vaje pa delam doma. Ne preostane nam drugega, kot da se prilagodimo trenutnemu položaju in samo upamo, da bo vse skupaj čim hitreje minilo.«

  Zaradi epidemije koronavirusa se je državno prvenstvo v obeh prvih ligah že končalo. Kamničankam je odločitev predsedstva Odbojkarske zveze Slovenije prinesla četrti naslov državnih prvakinj, ki, navkljub temu, da do njega niso prišle v končnici, ni sporen. Tudi zato, ker so v treh medsebojnih tekmah državnega prvenstva dvakrat premagale Novo KBM Branik, le enkrat izgubile, imele pa so tudi največ točk po koncu modre skupine.

  »Žal mi je za trenutni položaj v svetu in resnično mi je hudo za vse, kar se dogaja, vendar mi še vedno ni jasno, zakaj nam bi odločitev predsedstva OZS prinesla naslov državnih prvakinj. Me smo ta naslov osvojile in to popolnoma zasluženo. Kot kapetanko ekipe in igralko me boli, da nekateri ugovarjajo našemu naslovu, kajti v letošnji sezoni smo bile najboljše. To smo potrdile tudi na igrišču. Prepričana sem, da bi do naslova prišle tudi v končnici,« pravi odlična korektorica kamniške ekipe, ki je imela med sezono tudi nekaj padcev. Še zlasti boleč je bil poraz v finalu Pokala Slovenije, ko so jih Mariborčanke premagale v polni kamniški športni dvorani. Toda po tem porazu kamniške odbojkarice niso padle v krizo, nasprotno, po njem niso več izgubile.

  »Po nesrečnem porazu v finalu pokala se je iz Italije v ekipo vrnila Eva Pogačar, določene zadeve smo spet postavile na svoje mesto in na zaključnem turnirju srednjeevropske lige smo dokazale, da še vedno znamo igrati dobro odbojko. Čeprav smo v finalu proti Mariborčankam izgubljale z 0:2 v nizih, se nismo predale. Vedele smo, da jih lahko premagamo, s to zmago pa smo pridobile samozavest. Forma je bila dobro načrtovana, kar je pokazala tudi zadnja tekma modre skupine, ko smo v gosteh premagale Novo KBM Branik s 3:0. Seveda takrat nismo vedele, da bo to naš zadnji medsebojni obračun v letošnji sezoni, ampak še enkrat poudarjam: do naslova smo prišle popolnoma zasluženo.«

  Trener Kamničank Gregor Rozman svoje varovanke ves čas opozarja, da je pomembna prav vsaka tekma. Kako prav ima, je potrdila prav ta zadnja tekma v dvorani Lukna. »Vsak trener ima svoje videnje treningov in tekem, svoje videnje pa imamo tudi igralke. Včasih se kockice lepo zložijo skupaj, včasih ne in se iščemo, toda v letošnji sezoni smo jih pravi trenutek zložili skupaj, kar nam je prineslo uspeh. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnji sezoni. Žal je nemogoče napovedati, do kdaj bo ta kriza trajala, upam pa, da bomo lahko že kmalu začeli s treningi, kajti pred nami je nov izziv. Že zdaj se veselim igranju v ligi prvakinj, o ciljih v njej pa bomo lahko kaj več rekli šele, ko bo opravljen žreb,« se nastopov v evropski eliti veseli Olivera Brulec Kostić, edina v kamniški ekipi, ki je pred štirimi leti v ekipi Calcit Volleyja že igrala v njej. Na žalost pa bodo morale tudi v prihodnji sezoni aktualne slovenske državne prvakinje svoje domače evropske tekme igrati izven Kamnika.

  »Še enkrat bi se rada zahvalila našim navijačem za podporo, ki nam jo nudijo na vsaki tekmi. Tudi z njihovo pomočjo smo prišle do dveh letošnjih lovorik. Upam, da bodo z nami tudi v prihodnji sezoni in da bodo uživali v naših predstavah. Seveda bi si ligo prvakinj želele igrati v svoji dvorani, vendar bo hendikep le v tem, da v njej ne bomo mogle igrati, ne pa tudi kar se navijačev tiče, kajti prepričana sem, da bomo tudi izven Kamnika imele njihovo podporo. Pred štirimi leti so nas odlično bodrili v dvorani Tivoli,« je še dodala kapetanka odbojkaric Calcit Volleyja.