Zaostanek dveh nizov pretvorili v zmago

    Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so v 18. krogu 2. DOL za moške šele po hudem boju prišli do svoje šeste zmage v letošnji sezoni. Čeprav so proti drugi ekipi Črnuč v napetih prvih dveh nizih ostali praznih rok, so na koncu slavili s 3:2 (-28, -29, 16, 20, 9). V prihodnjem krogu bodo gostovali pri drugi ekipi Merkur Maribora.

    Dvoboj s Črnučani se za mlado kamniško ekipo ni začel ravno obetavno. Čeprav niso igrali slabo, so v prvih dveh nizih tudi z malce smole ostali praznih rok. Vendar se po zaostanku dveh nizov niso predali, z boljšo igro na servisu in v napadu so že v tretjem nizu stvari postavili na svoje mesto, z učinkovito in zbrano igro pa so nadaljevali tudi v četrtem in petem nizu. S šesto zmago v sezoni so zdaj pri 20 točkah, na prvenstveni lestvici pa so se na sedmem mestu izenačili s Korvolley Mislinjo, prehiteli pa so National Žirovnico.

    »Po solidni igri v prvih dveh nizih smo nekoliko nesrečno izgubili oba, nato pa smo se zbrali in odigrali toliko, kot je bilo za zmago potrebno. Če bi igrali bolj zbrano v končnicah, bi lahko osvojili tudi vse tri točke,« je o tekmi dejal Jernej Smrekar, trener druge kamniške moške ekipe, ki je tekmo začela v postavi Urban Blazevič, Matija Lakner, Luka Lazar, Ambrož Poljanšek, Teo Podobnik, Nik Mujanovič in Marko Medved. Kasneje je na mestu korektorja igral Rok Podbregar, v ekipi pa so bili še Nik Drnovšek, Žiga Koncilja in Miha Grahek.