Zanesljivo v četrtfinale

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi osmine finala pokala Slovenije v gosteh premagali domači Šoštanj Topolšico s 3:0 (19, 19, 21). Konec tedna, 27. in 28. februarja, kamniško ekipo čaka zaključni turnir srednjeevropske lige. V Zwettlu se bodo v polfinalu pomerili z Merkur Mariborom, drugi polfinalni par pa bo med ACH Volleyjem in domačo Union Raiffeisen Waldviertel.

  Šoštanj Topolšica – Calcit Volley 0:3 (-19, -19, -21)

  Šoštanj Topolšica: Trobiš 7, Pitakoudis 3, Robida, Lazar 7, Volovlek, Rotar 4, Pavič, Sidiropoulos 2, Menih (L), Ramšak, Koren, Fužir 6, Trener: Zoran Kedačič.

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 3, Kosmina 14, Gasparini 14, Hebda, Klobučar 9, Jerončič, Brulec 4, Štalekar 10, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

  V soboto so Kamničani v zadnjem krogu rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige nepričakovano izgubili v Murski Soboti, vendar v tekmi, ki zanje ni ničesar odločala. Na drugi strani so Šoštanjčani v 1B. ligi premagali Črnuče in v njej osvojili prvo mesto, proti tretjeuvrščeni ekipi pa so bili brez pravih možnosti za zmago. Kamničani v igri niso ravno blesteli, naredili so kar 30 lastnih napak, od tega 14 na servisu, zato pa so bili ob enakovrednem sprejemu in bloku veliko boljši v napadu, kjer se je z 80-odstotno uspešnostjo izkazal Sašo Štalekar.

  Varovanci Gregorja Jerončiča so dvoboj s Šoštanjčani vzeli resno, temu primeren pa je bil tudi njihov začetek, saj so s štirimi zaporednimi točkami povedli s 7:3. Prednost štirih točk so navkljub številnim lastnim napakam brez večjih težav držali do konca niza, čeprav so se jim domačini nekajkrat približali na dve točki zaostanka. Zadnjič pri izidu 12:14. Pred vstopom v končnico so Kamničani po dveh zaporednih asih Jana Brulca domačinom pobegnili za sedem točk, zmago v uvodnem nizu pa je potrdil Mitja Gasparini.

  Tudi v drugem nizu se je rezultat gibal podobno kot v uvodnem. S točko Štalekarja so gostje prišli do treh točk prednosti (7:4), kar je bilo za najboljšo ekipo 1B. lige preveč, do odločitve pa je prišlo na servis Dika Puriča, ko so odbojkarji Calit Volleya s štirimi zaporednimi točkami povedli z 22:15. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegel Štalekar.

  Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Šoštanjčani po dveh asih Luke Lazarja, ki je bil še lani igralec Calcit Volleyja, prišli do svojega prvega vodstva zadnjega vodstva na tekmi (14:15). Toda po polminutnem odmoru so slovenski podprvaki po zaslugi Martina Kosmine in Mitje Gasparinija domači ekipi pobegnili za štiri točke (20:16), kar je bilo dovolj za končno zmago. Potrdil jo je Gasparini.

  V četrtfinale pokala Slovenije so se ob Calcit Volleyju že uvrstili tudi Panvita Pomgrad, SIP Šempeter in Krka, tekma med Črnučami in Salonitom bo na sporedu v sredo, 24. februarja, Fužinar Sij Metal Ravne in ACH Volley se bosta pomerila v soboto, 6. marca, tako kot tudi Merkur Maribor in Črnuče II. Teden dni pred tem bo na sporedu še tekma med Radenci in Hišo na kolesih Triglav.

  Izjava po tekmi

  Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »Dejstvo je, da nam ta tekma ni prišla ravno ob pravem času, saj nas v soboto in nedeljo čaka zaključni turnir srednjeevropske lige, vendar jo je bilo treba odigrati in zmagati. Res je, da igra ni bila najboljša, vendar smo bili večinoma ves čas v prednosti, tako da naša zmaga nikoli ni bila vprašljiva, to pa je tudi najbolj pomembno. Dobro je tudi, da ob tem nismo potrošili preveč energije.«