V Šoštanju za uvrstitev v četrtfinale pokala Slovenije

    Odbojkarji Calcit Volleyja so redni del Sportklub prve odbojkarske lige za moške končali s porazom v Murski Soboti, še pred nadaljevanjem državnega prvenstva, ko se bodo v končnici v četrtfinalu pomerili prav s Panvito Pomgrad, pa jih čakata še dve preizkušnji. Že v torek, 23. februarja, se bodo v Šoštanju ob 20. uri pomerili z zmagovalci 1B. lige, 27. in 28. februarja pa bodo v Zwettlu igrali še na zaključnem turnirju srednjeevropske lige.

    Če je bil Gregor Jerončič, trener kamniške ekipe na začetku minulega tedna zelo zadovoljen po prvi letošnji zmagi nad ACH Volleyjem, je bilo le nekaj dni pozneje njegovo razpoloženje povsem drugačno. Dejstvo je, da ne tekma proti ACH Volleyju ne tekma v Murski Soboti o uvrstitvi na prvenstveni lestvici nista odločali o ničemer več, kajti Kamničani višje od tretjega mesta niso mogli, nižje pa tudi ne, zagotovo ni najbolj prijetno rednega dela državnega prvenstva končati s porazom.

    »Res je, da smo spočili Jana Klobučarja, prav tako ni igral Diko Purič, vendar njuna odsotnost ni nikakršno opravičilo. Tekme nismo začeli slabo, toda vedno, ko bi morali dodati na plin, smo popustili. V prvem nizu smo povedli z 8:3, v drugem s 23:20 in so zadeve, ki se nam ne smejo dogajati. Panvita Pomgrad se je pokazala kot čvrsta ekipa, od prvega do zadnjega igralca so dobro servirali in nas prisilili v predvidljivo igro. Ob tem so dobro igrali v obrambi in zasluženo zmagali,« je poraz v Murski Soboti komentiral Jerončič.

    Kot rečeno, poraz ni imel nobenih posledic za Kamničane, vendar je bil to zadnji spodrsljaj, ki so si ga pred nadaljevanjem sezone še lahko privoščili. Od zdaj naprej bodo prav vse tekme odločilne. Prva že v torek, ko jih v osmini finala pokala Slovenije, čaka obračun s Šoštanjem Topolšico. Varovanci Zorana Kedačiča so v soboto v odločilni tekmi za prvo mesto v napeti končnici s 3:2 (23, -22, 19, -22, 13) premagali Črnuče, ki so se morale zadovoljiti z drugim mestom.

    Šoštanjčani bodo v tekmo lahko vstopili popolnoma neobremenjeno, saj bodo zanje verjetno pomembnejše tekme osmine finala končnice državnega prvenstva s Krko, saj jim zmaga v dveh tekmah v prihodnji sezoni prinaša nastop v Sportklub prvi odbojkarski ligi. Toda ker bo v pokalnem tekmovanju na sporedu le ena tekma, bodo morali biti Kamničani še toliko bolj pazljivi. V šoštanjski ekipi sta v soboto odlično igro prikazala tudi dva »otroka« Calcit Volleyja, Bor Jese Rotar, ki je bil z 21-timi točkami najbolj učinkovit igralec tekme, in Luka Lazar, ki je ob desetih točkah tri dosegel z blokom. Nekdanji državni prvaki iz sezone 2003/4 imajo v svojih vrstah tudi avstralskega podajalca grških korenin, Dimitria Sidiropoulosa in mladega, 18-letnega grškega blokerja Lamprosa Pitakoudisa.