PO IZGUBLJENEM NIZU NISO DOVOLILI PRESEČENJA

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugem krogu 1. DOL za moške na domačem igrišču premagali Krko s 3:1 (21, -23, 13, 15). V prihodnjem krogu kamniško ekipo čaka prvi letošnji derbi z ACH Volleyjem. Tekma bo na sporedu v soboto, 27. oktobra, v ljubljanski dvorani Tivoli.

  Calcit Volley – Krka 3:1 (21, -23, 13, 15)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Mesarič (Murska Sobota), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

  Calcit Volley: Pereira 4, Hribar (L), Bregar 16, Golob (L), Jereb 2, Ratek 1, Vidmar 12, Babkov 17, Štalekar 14, Kvas, Lakner, Kotnik, Štembergar Zupan 4. Trener: Aleš Hribar.

  Krka: Hafner, Ožbalt (L), Erpič 8, Vrhovšek 1, Kosmina 9, Kafol, Koncilja 6, Pucelj (L), Kumer 12, Lindič, Renko 1, Turk 8, Dimič. Trener: Tomislav Mišin.

  Obe ekipi sta novo sezono začeli z zmago, Kamničani v Kranju, Krka pa je bila doma boljša od Črnuč. Tekma je bila nekaj posebnega predvsem za Miho Bregarja, ki je prvič v svoji karieri igral proti Novomeščanom, z dobro igro v bloku in napadu pa je samo potrdil, da bo v letošnji velika okrepitev za Calcit Volley.

  V prvem nizu so bili do 10. točke večinoma v prednosti gostje iz Novega mesta, vendar nikoli več kot za dve točki. Z blokom Dmitrija Babkova so domačini izid na deseti točki izenačili, po najdaljši in najlepši točki uvodnega niza in napaki gostov pa so Kamničani po začetnih 2:0 spet prišli do vodstva (11:10). Na 12. točki je bilo zadnje izenačenje v prvem nizu, nato pa so domačini dosegli pet točk zapored. Šele po drugem polminutnem odmoru so gostje zaustavili nalet Kamničanov, ki so prevladovali v bloku, v napadu pa sta bila razpoložena Primož Vidmar in Dmitrij Babkov. Na servis Davida Renka in točkah Maria Koncilje so se odbojkarji Krke po zaostanku petih točk približali na dve (20:22), toda po polminutnem odmoru domačega trenerja Aleša Hribarja so po napadu Maxsona Pereire Kamničani prišli do štirih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Izkoristili so drugo.

  Na servis Grege Erpiča so Novomeščani v drugem nizu povedli s 5:2, po uspešnem napadu Valentina Turka pa je bilo že 9:5, zato je Aleš Hribar reagiral s polminutnim odmorom. Po novi točki gostov, tokrat Martina Kosmine, so Kamničani zaostajali za pet točk (6:11), po asu Valentina Turka pa za šest (8:14). Na servis Dmitrija Babkova so se Kamničani gostom približali le na točko zaostanka (19:20), toda po asu Grege Erpiča je bilo plus tri za Krko (22:19), ki je z blokom Maria Koncilje izenačila izid v nizih.

  Tretji niz so Kamničani začeli s Tinetom Kvasom na podaji in Andrejem Štembergar Zupanom na mestu korektorja, ki sta v igro vstopila že ob koncu drugega niza. Dvojna menjava se je domači ekipi obrestovala, saj so z asom Babkova gostom pobegnili za pet točk (7:2), z novim asom, tokrat Saše Štalekarja in uspešno izvedenim prvim tempompobegnili pa za sedem (10:3). Visoko vodstvo ni uspavalo domačih odbojkarjev, ki so na servis Vidmarja prišli do neulovljivih enajst točk prednosti (5:16). Prednost desetih, enajstih točk so ohranili do konca niza, ki ga je končal Bregar.

  Tudi v četrtem nizu so varovanci Aleša Hribarja nadaljevali z bolj raznovrstno igro, s servisi pa so neprestano »pritiskali« na gostujoče sprejemalce, kar jim je po prvem tempu Štalekarja prineslo prednost štirih točk (9:5). Ko je po zaostanku petih točk (8:13) gostujoči trener vzel

  polminutni odmor, so se Krkaši z asom Domna Kumra domačinom približali na dve točki zaostanka (11:13). A ne za dolgo, kajti na servis Primoža Vidmarja so se Kamničani razigrali ter vztrajno večali svojo prednost, ki je na koncu znašala deset točk. Zadnjo točko za drugo zaporedno zmago Calcit Volleyja je dosegel Sašo Štalekar.

  Izjavi po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »S samo igro smo lahko delno zadovoljni, predvsem vstopi v nize me še vedno motijo. To bo še treba popraviti. Prav to je bil razlog poraza v drugem nizu, ko so gostje pobrali nekaj dobrih žog, mi smo zaspali in to je potem odločilo, zato pa smo od tretjega niza igrali kot je treba. Pozna se nam, da so igralci utrujeni, tega se zavedam in v prihodnjih dneh bomo počitku dali večji poudarek. Všeč mi je, da so lahko bolj ali manj igrali vsi igralci.«

  Martin Kosmina, kapetan Krke: »Po osvojenem drugem nizu nismo več toliko pritiskali s servisom kot v prvih dveh nizih, kar je domačinom omogočilo, da so prišli na raven igre, ki mu nismo več mogli slediti. Res je, da imamo letos močnejšo ekipo od lanske, ampak bo treba še trenirati, da bomo ves čas na takšni ravni, kot smo bili v drugem nizu.«

  Komentarji